Missedem volt 2 hete, mit jelent ez a szövettani eredmény?
Chorion-bolyhok figyelhetők meg,mely mellett decidualis stromát észleltek.
A dokimhoz csak 1 hónap múlva megyek.
(8 hetes voltam)
Szia!
Az első volt,és szedtem a gravidát.
Chorion-bolyhok a kialakuló méhlepény, ami körül egy sejtfajta amire hiába kerestem rá magyarul nincs fent túlműködése áll.
ovarium eredetű
PCO / Stein-Leventhal-szindróma
megnagyobbodott, cystás, vastag cortexű ovariumok - obesitas, hyperinsulinismus, hirsutismus
LH szint emelkedett - theca-stromasejt túlműködés + hyperandrogenismus
csökkent E term →nem elég az endometrium felépüléséhez →amenorrhoea +anovulatio
ha akar terhességet →(antiE) clomifen-citrát
ha nem →cyproteron-acetát → vagy gonadotrop-szubsztitució =FSH →GnRH pulsatilis terápia
Petesejt rendellenességre utal, az alapján amit találtam, de ezt a dokidtól.
A végére pedig az van írva:a minta esetleges trophoblastos betegség lehetőségét nem vetette fel!
Ez is mit jelent???
Szia!
Trophoblastról angolul találtam neked, de nem tudom beszéled-e, inkább lefordítom.
"Trophoblastic disease is a growth of abnormal tissue inside the uterus during pregnancy that prevents the normal growth of a fetus."
A trophoblastos betegség egy abnormális szöveti túlburjánzás az anyai méhben terhesség során, ami megakadályozza a magzat normális növekedését.
Sajnálom ami veled történt!
Remélem hamar sikerül a következő baba és segíteni tud!
Minden jót!
Köszönöm a válaszokat!
Remélem minden jól fog alakulni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!