Van itt érdi, vagy olyan kismama, aki megtudja mondani, hogy az sztk-ban felvehető e az UH, és az apa bejöhet e?
Én is érdi vagyok, de a Baksayhoz járok. Miért nem hívod fel és kérdezed meg a Samut?
Szerintem még jól is esne Neki.
Hol fogsz szülni? Valamelyik SOTE-n vagy a Samu miatt a Szt. Imrében?
Nekem sincs fogadottam, én sem fogadom fel a Baksayt. December közepén szülök, van még időm. A szt. Imrében szeretnék szülni, mert úgy hallottam, hogy a SOTE II-n nagyon ki kell fogni a dokit, ha nincs fogadottad, mert nem foglalkoznak az emberrel. Tavaly ott volt a missed ab műtétem magzatelhalás miatt és mindenki egyfolytában azt kérdezte, ki a dokim. Mikor mondtam, hogy nincs, csak húzták a szájukat és tényleg nem foglalkoztak velem.
Az Imrében viszont jó a gárda, ott született az előző babám is 2,5 éve.
A Samu tudott vagy adott neked a 12. héten a szt Imrébe kombinált tesztre beutalót?
Nem kaptál a kombináltra beutalót? Pedig úgy tudom aki ott vezet szüléseket, az adhat. A 12. héten uh-gal és vérvétellel egybekötött vizsgálat ez, ahol 85%-os biztonsággal kiszűrnek jónéhány rendellenességet, legfőképp a Down-kórt. A Szt Imrének a sejtbankkal van szerződése, ezért ott ingyenes, egyébként 28 ezer ft lenne.
Nálam is 3. baba! :)
Az első a Rókusban született, de ott már bezárt a szülészet, a második a Szt. Imrében, akkor volt fogadott dokim.
Szülhetsz ott is ha akarsz, csak a kórháztól befogadó nyilatkozatot kell kérni. Legalábbis tavaly ősszel ez még így volt.
Én is utolsó pillanatban szülni rohanó típus vagyok, a másodiknál ahogy beértünk, háromnegyed óra múlva már megvolt a gyerek. De nem mindegy hogy bánnak Veled a szüléskor.
Anno az első gyerekünknél én is a Samuhoz jártam gondozásra, semmi bajom nem volt Vele és mikor szülni mentem pont Ő volt ügyeletben. Csak annyit mondok, hogy az Ővele való szülés után 7 évig gondolni sem tudtam a kistesóra. De a gondozást szerintem jól csinálta.
Ezért nem mindegy, hogy zajlik maga a szülés, nagy fájdalmakat tudnak ám okozni a dokik ha nem kellően óvatosak.
Még én sem jutottam el odáig, hogy a Szt. Imrét megkérdezzem, hogy van most, lehet-e oda menni szülni ha nem körzeti, remélem október óta nem változott és igen.
Nagyon jó a gyermekágyas osztályuk is, full tiszta és nyugis.
Szerintem hívd fel a kórházat. Nem tudom mennyire gyorsan jöttek Nálad a gyerekek szüléskor, de nekem például esélyem sem lenne beérni nappal a SOTE-ra. Ezért is lenne fontos a Szt. Imre.
Vagy ha nincs már ilyen, hogy befogadó nyilatkozat, akkor is oda fogok menni, mikor már 3 perces fájásaim lesznek. Megmondom, hogy úgy érzem már itt a kitolás és nem szerettem volna a kocsiban szülni, ez volt a legközelebbi kórház és pont. Úgysem fognak mentővel átvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!