Ha egy teszt kimutatja, hogy terhes vagyok, akkor onnantól kezdve mik a teendők?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy külföldön lettem terhes. A házi teszt után elmentem a háziorvosunkhoz, aki vizelet és vérvétel után megerősítette ezt. Azt mondta napi 400 mg folsavat szedjek az első 12 héten, majd ő kért időpontot a kórházba. Levélben értesítettek, a 13. héten kellett menni. Ott volt vizelet- és vérvétel, vérnyomásmérés, adatlapkitöltés és ultrahang. Havonta kell menni a háziorvoshoz, majd 3 hónap múlva a vissza kórházba. Közben postán értesítettek, a vizelet- és véreredményről, postázták a receptet, hogy milyen vastablettát váltsak ki a patikában. Fizetni orvosnál sehol nem kell. A kórházban csak női dolgozók voltak.
Nőgyógyász és kíváncsiskodó orvostanhallgatók még nem láttak. Nincs hüvelyultrahang, nincs megalázó turkálás, kenetvétel.
Hát így is lehet! Hajrá Magyarország!
Szia!
Először is Gratulálok! NEm értek egyet az előző hozzászólással. Nem megalázó turkálásoknak, kenetvételeknek a kikerülése a legmegfelelőbb dolog. Például örülök, hogy Magyarországon kötelező terhesen a rákszűrés, ugyanis a volt osztálytársnőmnél akkor vették észre, hogy valami gond van, a véreredmény NEM mindig elég! Ha nem nézik meg, talán kihordja a Gyermeket, de Anya nélkül maradt volna! Egyébként meg nem kötelező hagyni, hogy mindenki az emberben "turkájlon". Tőlem is megkérdezték, hogy beleegyezem-e. De lehet, hogy évek múlva, aki rajtam tanult, talán az az ember fogja megmenteni a Gyermekem, vagy az unokám! Hüvelyultrahangot meg nem szokás terhesen csinálni. Legfeljebb abba nem megy bele az ember. Nézz körül fórumokon is, beszélgess hasonló korú várandósokkal (ne a te korodbeliekkel, hanem akik körülbelül annyi hetes terhesek vagy picit több), hogy Ők hova, kihez járnak, kinek mit mondtak, mit éreznek....pl. Babanet, Babaszoba..vagy [link] Nagyon sok infót kapsz. Örömteli Babavárást! Jó Egészséget Kívánok!
A másik, meg több szem, többet lát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!