A nagyszüleim ikrek(nagymamámék apai ágon), még nem jött ki a családban, én is most egy gyerkőcöt várok. Mire számíthatok?
Elvileg nagyobb az esélyed az ikrekre, ha már előfordult a családban. Nálunk 2 ikerterhesség is volt a családban (mindkettő apai ágon), nekem ez az első terhességem és egy baba lesz.
24 hetes kismami
állítólag pont az unokáknál kellenne visszaütnie.vagyis nálatok :D
lehet a második már az lesz.
boldog babavárást
Szia...anyai agon oroklodik az ikerterhesseg!!!!
Tehat ha anyud edesanyja lenne iker akkor nagy eselyeid lennenek....igy ugyanannyi az eselyed mint barki masnak.
En is iker vagyok...anyam 2 ikerterhesseget veszitett el rajtunk kivul......ugyhogy nekem nagy eselyem van ikres nagymama lenni..:-))
Szia!
Az előttem szóló pontosan leírta.
Egy falumbeli 3x szült,mindig ikreket:)))
Neki ezekszerint mindig 2 petéje érett.
Az egypetéjü pedig nem öröklődő úgy tudom.
Üdv
Szia!
Az ikerterhességre való hajlam anyai ágon öröklődik, a terhességek számával is nő az ikerszülés esélye, aki pedig maga is egy ikerpár tagja, ötször nagyobb esélye van arra, hogy ikrei szülessenek, mint annak, akinek nincs ikertestvére.
A kétpetéjű ikerterhesség kialakulásában, több tényező játszhat szerepet. Az anyai életkor meghatározó, a harmincas éveik második felében járó nőknél gyakoribb a ikerszülés. Ha a terhesség az édesanya életében a második vagy többszöri, akkor nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az ikerterhesség, mint az első terhesség esetén. A magasabb, nagyobb testsúlyú nők szintén jó eséllyel pályázhatnak ikerbabákra. Ha anyai ágon a családban előfordult kétpetéjű ikerterhesség, akkor számíthatunk ikrekre, tehát őseinktől örökölhetjük ezt a csodát.
Egypetéjű ikreknél a vizsgálatok arra utalnak, hogy a fenti okok közül csak az örökletességnek lehet szerepe. Tehát életkor, többszöri szülés, testmagasság, testsúly nem hajlamosít egypetéjű ikerfogantatásra.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!