Miből álljon egy kismama ruhatára? Nektek mennyi nadrágotok, szoknyátok, ruhátok, fölsőtök, stb. volt?
Megmondom őszintén,nekem nem sok ruhám van...,de az egytől-egyik szuper!
35.hétben járok,ami azt jelenti,hogy ősz végén vettem 2 db kismama nadrágot,egy farmert és egy kord-félét(én a Brendonban vettem)nem volt egyik sem olcsó,de még most is hordom,de már ugye melegebb van,így vettem egy halász-farmert,szintén ugyanott.Mindegyiket imádom,és nagyon kényelmesek!!Ez mind drága volt,de muszáj ilyet venni a poci miatt!!
Nem úgy a felsőkkel,ami csak kreativitás kérdése hol,és mennyiért veszi meg az ember.Mell alatt húzott felsőket nagyon sok helyen lehet kapni!!(persze,ezekből is van egy-egy drágább darabom)
Olyan felsőket is vettem,amit tudok hordani szülés után. A hálóingem,pizsim is jó lesz a szülés után is.Ezeket is meg lehet venni sokféle ruhaboltban,mert a lényeg csak annyi,hogy elől gombos legyen(ki lehessen hamar kapni a cicit:))Remélem,segítettem egy kicsit:))
Egyetértek az előttem szólóval. Attól is függ, dolgozol-e. Én májusig dolgoztam, augusztusban szültem. Amíg "közepes" pocim volt, addig volt három-négy felsőm és ugyanennyi alsóm (én nadrágot hordtam előszeretettel). A fehérneműk ekkor még jók voltak a régiek is. Az utolsó három hónapban otthon voltam, irgalmatlan nagy pocim volt (baba 4620g lett!) úgyhogy én varrattam felsőt. Volt két felső, két alsó, egy színben minden egyéb ruhámmal harmonizáló nagy kötött vastag kardigán (hűvösebb idő esetére a blúzok felé) meg két tréningruci otthonra a kényelem kedvéért. Cipőm viszont egy se volt :-(((( mert nem fért bele a lábam a végére (nagyon vizes voltam), úgyhogy papucsban csalingáltam. Azt próbáltam elfogadható külsejűt venni. Ekkor már kellett a kényelmesebb fehérnemű is.
A várandósság vége felé még alkalmi!! ruha is kellett családi esemény miatt, na ez többe került mint az összes többi rucim összevéve, azóta is ott lóg a szekrényben. Ha nem lett volna muszály, akkor azt már tényleg nem vettem volna meg.
Nekem nadragom nem sok volt, bar vegig dolgoztam es elvartak, hogy kismamakent is csinosan oltozkodjek.
Eleg kicsi pocakom volt az elejen, igy a huszas hetek masodik feleig hordtam a lanykori csiponadragjaimat. Nyar volt, nem faztam meg bennuk, pocak alatt volt az ovtartos resz, szoval elfertem bennuk. Osszel vettem egy farmert es ket szovetnadragot, ebbol csak az egyiket ujonnan sok penzert, a masik kettot hasznaltan netrol (viszont ujszeru allapotban voltak). Mondjuk azt hozzateszem, hogy a vegere akkora pocakom lett, hogy az utolso hetekben mar egyik naci sem jott ra a pocakomra, azok sem, amelyekre pamut pocaktarto resz volt varrva es nem volt sliccuk, illetve a slicces sem, amelyiknek gumival ki lehetett engedni a derekat. A slicceset hordtam akkor ugy, hogy gumival fogtam ossze a gombot es a gomblyukat, igy volt egy nagy res, de hosszu felsok miatt nem latszott. Nem akartam az utolso hetekben ujabb nadragot venni.
Szoknyam csak egy volt, de szerintem borzalmasan allt, igy azt nem hordtam.
Felsom sok volt, azokat mar a terhesseg elejetol vasarolgattam, mert elotte nagyon szuk es rovid felsoket, ingeket hordtam, ezek mar kis pocakkal sem alltak jol. Vettem nehany nem kismama felsot, ami megis annak nezett ki, hasznaltan is rendeltem nehany szep kismama felsot, es belelogott a terhessegem a telbe, ugyhogy vettem olyan pulcsikat, amelyek szukek, de nyulnak, felveszik az alak formajat. Kabatot nem vettem, hordtam a normal telikabatomat, csak mar nem tudtam begombolni. De ugy sem setalgattam orakat, tehat nem faztam meg igy sem.
Jah, egyebkent sok felsot azzal a cimszoval vettem meg, hogy a szabasuk miatt nem-terhesen is lehet majd hordani oket, ennek ellenere azota sem voltak rajtam, mert szules utan annyira odaig voltam, hogy lapos a hasam, hogy inkabb eloszedtem a regi szukitett felsoket, bluzokat es a csiponadragokat, hogy oruljek a regi formamnak.
Rám sokáig jók voltak a saját ruháim, még a 24.héten is csak egy két olyan pamut fölsőt vettem (ekkor nyár volt) amik kicsit hosszabbak pl. a jeans club nevű boltban vmiért mindig ilyenek a pántos meg ujjas felsők hogy hosszúak) na ez akkor jól jött nekek, mert nem lógott ki belölük a hasam.
Szoknyát vettem 2-t de ezek se terhesnek valók voltak hanem ilyen csípőre tolós fajták.
Amit én végig nagyon jól ki tudtam használni az 2 db pocakbandázs volt, kellemes érzés is volt, mert úgy éreztem vmi tartja a hasamat és nem lógott ki semmim.
Mindkettőt a c&a ban vettem egyik fekete másik kék. 1800 ft volt darabja, de pl. brendonban ennél csak drágábbért láttam.
Én a legvégére vettem 1 db farmert meg egy kordgatyeszt, de valahogy csak az utolsó 1-2 hétben lett jó a hasrésze addig lötyögött...
Cipő bajom nekem is volt nagyon bevizesedtem így én sportcipőt hordtam a végén már (ami eredetileg is szerencsére egy fél számmal nagyobb volt a lábamnál mert az volt a futócipőm).ja és a férjem pulcsijait hordtam az utolsó hónapban addig meg jók voltak a saját kardigánjaim bár nekem folyton melegem volt.
Most a második babámat várom:)) és érdekes módon, alig várom hogy terhes gatyókat hordjak:))) Bár még semmi se látszik, de ugyanúgy őszre várom a másodikat is, és már most beszeretem teszveszről 2 h&m gatyót, egy térdig érőt meg egy hosszú farmert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!