Terhességi teszttel kimutatható, ha elhal a magzat, vagy vetélés lesz?
A párom is eléggé aggódik, hogy minden rendben lesz-e a babával. Az elején járunk még, és első baba. Tegnap hozott egy tesztet, hogy megnézzük, mennyit erősödött a csík.
Ha azzal megnyugtatja magát - és engem is- hogy felvásárolja a gyógyszertárat, és 1-2 naponta csinálok egy tesztet, az kimutatja ha baj van? Tehát ha elhal a baba halványodik a csík? Azonnal csökken a hcg? Ilyesmikre gondolok. Ha ez beválik, inkább ráköltene, heti 1-2 tesztre, minthogy izguljunk.
Vélemények? Butaság? Vagy járható út?
HCG szint napról napra nő a szervezetben, ahogy egyre idősebb lesz a magzat.
Viszont el is múlik egy idő után. Így szerintem felesleges teszteket csinálnotok mindennap! Csak saját magatoknak csináltok felesleges feszültséget.
Tessék szépen megnyugodni, örülni, hogy jön a kisded. Pozitív gondolkozást elővenni és sokat sétálni a szabadban, pihenni és semmi megerőltetés!
Nekem 3 vetélésem volt és egyik sem 4-5 hetesen. A legutolsó 14. hetesen halt meg. Nem hittünk abban, hogy bármikor is gyermekünk lesz, de sikerült. 4 hónapos életerős lányunk van! Életben akart maradni és úgy is lett szerencsére :]]
Mi hetente jártunk vele uh-ra. Tudod milyen rettegés volt, hogy jól van-e?! Egészséges-e?! Nem kívánom neked, hogy megtud!!!
Ahogy írtam már.. élvezzétek a terhesség minden pillanatát és csak nyugiba! Lesznek még 'mókásabb' pillanataitok is.
egyrészt a hcg nem ürül ki egyik pillanatról a másikra, vetélés után 2 hétig kg. még lehet pozi a teszt.
másrészt félidős terhesen már negatív tesztet csinálsz mivel a hcg már nem termelődik.
szóval nem, akkor inkább vegyetek bébi hallgatót...
Én is minden nap tesztelgettem, pont amiatt, amiért ti. Szépen erősödött a csík, azt hittem minden ok, aztán a 9. héten az UH-n kiderült, hogy már kb 1 hete nem él a baba.
Sajnos amíg ott a petezsák, addig működik a hormontermelés is, tehát teszttel nem igazán lehet kimutatni, ha gond van, ne is idegesítsétek magatokat ezzel. Ez egy ilyen időszak, túl kell élni, ha túl vagytok a 12 héten, akkor fellélegezhettek.
Szia!
Két évvel ezelőtt elment a babám 6 hetesen. A vetélést követően még bő egy hétig pozitívat mutatott a teszt.
Ne nyugtalankodj, mert minden rendben lesz!:-) Élvezd a várandósságot! Gratulálok a babához!
5-ös válaszoló vagyok.
Én végig a műtétig éreztem a feszülést, enyhe görcsöket és szurkálást. Meg éreztem, hogy van ott valami, egészen addig amíg ki nem vették.
A második terhességemnél is pont ugyanezeket éreztem és a baba megmaradt, legalábbis idáig minden rendben, most 25 hetes terhes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!