Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy baja lesz a...

Lehetséges, hogy baja lesz a babámnak?

Figyelt kérdés
Nem rég kiderült hogy teherbe estem.Úgy döntöttünk a párommal hogy annak ellenére hogy elég fiatalok vagyunk megtartjuk a babát.Mivel becsúszott ezért az első kb 3 hétben nem tudtam róla és mivel sajnos dohányzom ezért ez alatt az idő alatt is szívtam...Nem sokat napi két három szálat.Így is nagyon félek az orvos azt mondta nem lesz baja és nyugodjak meg de ez nekem kevés....Mi a véleményetek?Persze azóta nem szívtam egyet sem és próbálok egészségesen élni.21/N
2011. dec. 1. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ettől még nem lesz semmi baja a babádnak. Gondolj csak bele, sok nő végig dohányozza a terhességet és egészséges babája születik. Én cigi ellenes vagyok, de azt mondom ennyitől nem lesz bajotok, és az is jó, hogy már le is tetted. Gondolkodj pozitívan! Amúgy gratulálok!
2011. dec. 1. 13:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem lesz baja, ügyes vagy, hogy abbahagytad és egészségesen élsz! :)

Boldog babavárást!

2011. dec. 1. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Egész biztos nem lett baja a babádnak. Ugyanis az elsö két hónapban akármi történik veled, akármit eszel-iszol-szedsz gyógyszert, stb. két lehetöség van:

1. A babát kárositotta, ebben az esetben megszakad a terhesség, mert elhal a magzat.

2. A babának nem lett töle baja, tovább folyatatósik a terhesség.

Ebben az idöszakban CSAK ilyen dupla vagy semmi alapon lehet bármi, olyan, hoyg sérült a gyerek ÉS túléli, nincs.

Ne idegeskedj, ha eddig nem történt semmi, akkor a baba rendben van. Ezentúl figyelj rá és sok boldogságot a picihez.

2011. dec. 1. 13:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

szia

én is dohányoztam egészen kb az 5. hétig. ugye utána teszteltem és pozi lett, és biztos vagyok benne, hogy ettől nem lesz baja a babádnak, én is letettem :) ha az orvosod is mondja biztos úgy van nem akar neked rosszat.

20 hkm

2011. dec. 1. 13:22
 5/9 anonim ***** válasza:
44%

"Ebben az idöszakban CSAK ilyen dupla vagy semmi alapon lehet bármi, olyan, hoyg sérült a gyerek ÉS túléli, nincs. "

Ez egy bátor mondat, mire alapozod ilyen biztonsággal? Valami tudományos hivatkozást tudnál mutatni?

Amúgy teljesen egyet értek azzal, hogy kérdező esetében valószínűleg semmi gond nem lesz.

2011. dec. 1. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
nem lesz semmi én is szívtam cigit akkor a munkahelyemen,egészséges a lányom ..az első időkben védi őket valami,nem tudom pontosan mi a neve...
2011. dec. 1. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt írta, h az első hetekben nem érheti baj a magzatot, jól tudja. Múltkor bemásoltam már valakinek egy részletet egy rádió adásból, ahol Ceizel Endre is beszélt. Így egy részletet kiragadva nem 100 százalékosan érthető, de a lényeg benne van. Bemásolom újra.

Dr. Czeizel Endre: Mert nem tudjuk honnan máshonnan számolni. És akkor a 3. , 4. , amikor az a kis magzatkezdemény vándorol a petevezetékben, majd beágyazódik a méhben és a 29. nap az, amikor sejtek elkezdenek specializálódni, a 3. és 4. héten őssejtek vannak. Az őssejtek mindenre képesek. Akkor, ha valami nagyon drasztikus hatás éri a magzatot, eltűnik, egy-két napot késik a havi vérzés. Általában senki se tud róla. De az összes többi totálisan regenerálja. Teljesen egészségesen születik. Vagyis az első hónapban semmifajta rendellenesség nem alakulhat ki. Tehát például ezt borzasztóan meg kéne tanítani az embereknek, hogy a kimaradt havi vérzés előtt semmifajta külső ártalom nem tud rendellenességet okozni. Tudniillik azért sajnos a várandósságok nagy része az nem tervezett. Tehát a nő arról jön rá, hogy várandós, hogy kimaradt a havi vérzés. Akkor elkezd gondolkozni, hogy Jézus Mária múlt héten volt a férjem szülinapja, hogy berúgtunk, ilyen gyógyszert szedtem, olyan betegségem van, elmegy a körzeti orvosához, és azt mondja Jézus Mária, hát a legérzékenyebb első hónapban, na hát. Pedig az első hónapban semmifajta fejlődési rendellenesség nem alakulhat ki.

Kedvs Kérdező! Szerintem sincs okod az aggódásra!

2011. dec. 1. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor csak nekem nem volt egyértelmű. "első kb 3 hét számomra már 5 hetes terhességet jelent, hiszen az első két hétben még meg se fogant...
2011. dec. 1. 13:55
 9/9 anonim ***** válasza:
ma 13:24-es: az általad kiemelt mondatot egy régebbi Czeizel-könyven olvastam.
2011. dec. 1. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!