Diabéteszes kismamák akinek van otthoni cukorszint mérője, volna egy kérdésem? !?

Nem írtad milyen típusú a mérőd. Nekem Akku-check van, minden új doboz tesztcsíknál ellenőrizni kell a tesztcsík kódját, hogy felismerte-e a műszer.
A szúrásnál akkorát kell szúrni hogy egy nagy csepp legyen, mert a kinyomkodott vércseppben torzul a vércukorérték. Az ujjaid végének két oldalát szúrd ( ott futnak az erek és kevésbé is fáj ), ne az ujjbegy közepét.
Második válaszoló:Hűű de jókat írtál,köszönöm!Nekem is AkkuChek van és én az újjam közepét szúrom és valóban néha nyomom hogy elég vércsepp jöjjön ki...a kód az jó amit kiir....megpróbálom úgy ahogy irtad..
Első válaszoló:tényleg lehet az időtől?valóban tegnap este óta tapasztalom az eltérő értékeket.

A második vagyok.
A vércukorszint étkezés után 2 órával a legmagasabb és étkezés után kb 4 órával áll vissza a normális értékre.
Mindig elsőrendű hogy a reggeli első éhgyomorra mért vércukorérték normális tartományban legyen, ( 5,5 mmol/l alatt ) és hogy az étkezésekre megemelkedett vércukorszint normalizálódjon.
Nekem a terhességem alatt az éhgyomri mindig alacsony volt 3,5-4,5 mmol/l, evésre ( evés után 2 órával )meg felment 8-10 mmol/l-re, majd visszazuhant az 5 mmol/l tartományba.
Aztán megszültem és minden rendbejött a fiam is egészséges.

Második vagyok.
Kismamáknál az étkezés utáni vércukorérték 7,4 mmol/l-ig normális. (Helyenként 8 mmol/l-ig elfogadják )
És tényleg befolyásolják a frontok.
Péntekem melegfront jön, vasrnap pedig erőteljes hidegfront lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!