Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van fogadott dokitok?

Miért van fogadott dokitok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 20. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert őt ajánlotta a volt főorvos. Felhívtam anno, és aznap behívott a kórházba, ahol szültem. Akkor szembesültem azzal, hogy ő az osztályvezető főorvos ott. Egy szót se szóltam arról, hogy elvállal-e?! Kérdezte az életkörülményünket, a munkahelyemet, foglalkozásomat és közölte, hogy 10. héttől táppénz szülés végéig.

kb. 6 héten voltunk először nála és 15. hétig mindennap mentünk.

Nem bántam meg, hogy 'felfogadtuk'. Bármikor hívtam vagy bementem a kórházba és épp nem volt bent, egy telefon és megjelent. Nagyon segítőkész volt, sosem ajánlotta fel a magánrendelését. Mindig készségesen elmagyarázott mindent és tanácsot adott, mit hogyan csináljunk.

Sajnálatos módon a szülés úgy történt, hogy autóbalesetből vittek be a kórházba. A mentő be se ért még a kórházba, ő már be volt mosakodva, felöltözve és várt ránk.

2 hetet töltöttünk bent a lányommal, de ő mindennap (szabadnapon is!) bejött hozzánk legalább 2×.

4 hónapos a lányom és azóta is 'figyelemmel' kísér minket.

Bevallom őszintén, hogy 100ezret fizettünk + egy igen márkás italt vettünk neki. Ő pedig el se akarta fogadni!

Én nagyon hálás vagyok neki a mai napig, hogy megmentette a lányunkat!

2011. nov. 20. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem futószalagon kezel. Rendes rendelésen meg sem szólalhatsz, mert zavarod a munkáját, semmit nem kérdezhetsz és ő sem mond semmit. Magánrendelésen ismer, tudja az előéleted, mindent elmagyaráz, kérdezhetsz, folyamatosan magyaráz vizsgálat közben, sokkal többet kapsz. Például a veséidet, hónaljadat is megnézi uh-al rákszűrésnél, amit ugye sztk-son nem csinálnak, terhesség alatt folyamatosan 4d-s uh-fotókat kapsz, ilyesmi. Tiszta, kellemes váróterem és asszisztens nélkül.Miért kellene egy másik embernek is tudnia, hogy neked mi a gondod, bajod. Nekem volt olyan, hogy fertőzésem volt, sztk-s rendelésen voltam és odahívta ingyenmozira az asszisztensnőt, hogy nézze meg ő is! Ezzel kiverte a biztosítékot nálam, kár hogy nem tettem panaszt betegjogi képviselőnél! Minden pénzt megér, nekem is 100.000-be kerültek terhesség alatt a vizsgálatok, de sosem mennék már sztk-sra és remélem 100 évig fog élni a dokim!
2011. nov. 20. 18:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Ugyan az mint az előző. 12.héten véres folyásom volt, és az sztk-ás doki majdnem megkérdezte hogy minek mentem be, miért zavarom őt. Nálam ez verte ki a biztosítékot. Hogy még egy ultrahangra sem küldött el, hogy biztos legyek én is benne hogy semmi baj. Nem bántam meg a fogadott dokit, és nem is fogom. Minden pénzt megér, hogy egészséges legyen a babám.
2011. nov. 20. 21:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan jártam, mint az előző válaszoló. Három sztk-s doki zavart el a barnázással, az egyik vállvonogatva kérdezte, hogy ő azt mégis honnan tudja, él-e egyáltalán ez a gyerek. És egyébként is, meg akarom tartani? (Nem, dehogy, viccből rohantam egy kis barnázással vasárnap az ügyeletre.)

A körzeti kórháznak ráadásul nagyon rossz a híre, és most nem a kengyelben szülésre meg a cukros vízre gondolok, hanem sajnos tudok olyan babáról, aki az ottani dokik nemtörődömsége miatt halt meg. Inkább fizetek valakinek havi 9 ezret, és szülök az ő kórházában. Amit egyébként nem szívesen teszek, mert nem azért fizettem idáig a tb-t, hogy utána még külön pénzelnem kelljen valakit a normális ellátásért, de a gyerekem megér ennyit.

2011. nov. 20. 23:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem azért van dokim, mert a terhességeim előtt sok bajom volt, mindig ahhoz a dokihoz mentem, akihez épp időpontot kaptam, és már meguntam, hogy folyton el kell mesélnem az elejétől minden nyűgömet-bajomat (pedig csak meg kellett volna nézniük a gépben a kórtörténetemet- mindegy).

Az első babánkkal tök véletlenül akadtunk össze ezzel a dokival (akihez most járok), szimpatikus volt, hogy bár magánrendelésre hív, de mindig képben van velem kapcsolatban, hozza a leleteket, elmagyaráz mindent, hívhatom ha valami gondom van stb. A 2. babánkkal a fentiek miatt már kifejezetten hozzá mentem, sőt a két gyerkőc között is, ha volt valami (pl. gyógyszert felíratni, vagy méhnyakrák szűrés) akkor is hozzá mentem.

Van egy ismerősöm, neki nincs fogadott dokija, már a terhesség végén van, de egy csomó mindent tőlem kérdezget. Persze készségesen válaszolok, ha tudok, de nem vagyok orvos.

2011. nov. 21. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát sok mindenért.Emberként kezel.Bármilyen hülyeséget kérdezhetek tőle még telefnon is bármikor zaklathatom...

Megbizok benne és ez fontos..

Nem érzem magam futoszalagon mint az sztk ba...Már egy 10 hetes magzat éketét is meg akarja menteni nem mint az sztkba ahol azt mondják hogy minek mentem 12 hét előtt nem csinál semmit....azóta 2 éves a lányom hála a magán dokimnak...az sztks nál maradtam volna nem lenne babám....

Ha megint lesz babám nem megyek sztk bA!!LEHET NEM MINDENHOL ILYENEK A DOKIK TISZTELET A KIVÉTELNEK....

2011. nov. 21. 13:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!Akkor jobban járok ha fogadok!31 hetesen még elválalnak?
2011. nov. 21. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!