Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinálnátok a helyemben?

Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
7 hetes terhes vagyok. A héten fogok orvoshoz menni, hogy minden rendben van-e(remélem igen). A gond az az, hogy december 31-én jár le a határozott munkaidőm. Meg fogják hosszabbítani, mert már beszéltünk róla. Ha szólok, hogy babás vagyok akkor viszont nem hiszem, hogy meghosszabbítják. Ha viszont csak akkor szólok amikor már megvan a papír akkor meg bunkónak fognak tartani, hogy nem szóltam előbb. Mit csináljak ilyen helyzetben? Illetve milyen támogatások járnak ilyenkor?
2011. nov. 20. 11:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább tartsanak bunkónak...
2011. nov. 20. 11:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben a 12-ik hétig mindenképp várnék a bejelentéssel, illetve amíg nincs meg a szerződés hosszabbítás.

A terhesség alatt is még a 36. hétig simán dolgozhatsz, és beszéld meg a főnököddel, hogy mik a későbbi terveid, tehát kb. mikor mész vissza dolgozni, vegyen-e fel helyettest, betanítod-e, ha szükséges, számíthat-e rád, stb.

Egyáltalán: te maradsz-e otthon a gyerekkel, illetve otthon maradsz-e.

Egyre elterjedtebb, hogy középvezető pozícióban (meg ettől felfelé) fél év után visszamegy a kismama dolgozni, legalább fél napra. Ennyit akkor is otthon töltenél, ha pl. komolyabb műtéten esel át.

Amúgy igaza van az elsőnek: inkább tartsanak bunkónak.

De azért készülj úgy, hogy esetleg három éved lesz új állást találni. :S

2011. nov. 20. 11:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is inkább legyél bunkó, a magad érdekeit nézd.
2011. nov. 20. 11:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább lennék bunkó. Biztos nem mondanám el hamarabb.
2011. nov. 20. 12:45
 5/9 krisztivan ***** válasza:
100%
Én sem szólnék a 12.hétig.Aztán még mindig megtudjátok beszélni hogy Te és a munkaadód hogyan gondoljátok a továbbiakat.
2011. nov. 20. 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Írjátok meg a hosszabbítást, és utána jelentsd be!

ha kirúgnának mert terhes vagy, be kell őket perelni!

jah, és semmilyen papírt ne írjál alá, amit nem értesz, nem vagy köteles aláírni a helyszínen sem, és magaddal is viheted, hogy elolvassa egy hozzáértő!

2011. nov. 20. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Amennyiben a munkaszerződésünkben határozott idejű munkaviszony szerepel, és a szerződésben rögzítetteknek megfelelően lejár a munkaviszonyunk, nem érdemes sem a munkaügyi bíróságnál, semmilyen más illetékes hatóságnál beadványokat előterjesztetnünk, mivel a foglalkoztatás megszűnése teljes mértékben jogszerű volt. Semmi nem kötelezi ugyanis a munkáltatót arra, hogy akár gazdasági érdekeivel ellentétesen, akár a lejárt időtartamú szerződésnek ellentmondóan, újabb munkaszerződést kössön a kismama munkavállalóval, felebaráti szeretetből és irgalomból. Az adott időszakra megkötött szerződés lejárt, a felek között nem áll fenn a továbbiakban semmilyen jogviszony a jövőre nézve.
2011. nov. 20. 13:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha úgy sejted, hogy a terhességed tudatában nem fogják meghosszabbítani a szerződésed, akkor ne mondd el. Manapság nem olyan időket élünk, hogy az ember kockáztassa a munkahelyét, megélhetését, csak azért, hogy ne tartsák bunkónak. Jól fog jönni a kereset a terhesség alatt is, és az otthonlét alatti juttatások szempontjából sem mindegy, hogy dolgozol vagy sem.

A munkaadók pedig igazából tojnak a fejünkre, babázás után simán kirúgnak (a védettség lejárta után), mert eleinte gyakrabban vagy otthon, vagy mert már nem tudsz túlórázni késő estig ha kellene akkor sem. Szóval inkább magaddal és a jövőddel törődj, a főnök lelkivilága biztos nem fog maradandó károsodást szenvedni.

Egy ismerős 30-as évei elején járó nőnek azért nem hosszabbítottak szerződést, mert a főnöke szerint lassan a "babavállaló" korban van, így nem ő szeretné lenyelni ezt a békát, vagyis ne onnan menjen szülni. Persze ezt nem nyíltan jelenti ki, csak kiszivárgott az infó, hogy ez bevett szokása a hasonló korú nőknél. Gondolom még pár helyen gondolkodik így a főnök.

2011. nov. 20. 15:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves 13:55, nem ez volt a kérdés, hanem ha meghosszabbítják vele, akkor a meghosszabbítás előtt vallja be, vagy nem!?
2011. nov. 20. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!