Holnap leszek 7 hetes terhes! Szükségem van ezekre?
Ezek általában szabadon választott kötelező programok!
:)
Szóval akkor is el kell menni, ha te makk egészséges vagy!
Gondolom neked is jó a tudat, hogy mindent rendben találnak nem?
Én elmentem az összes vizsgálatra, csak, hogy megnyugodjak, hogy minden rendben van!
5 megjelenés amúgy is kötelező, mert különben nem jár az egyszeri anyasági segély.
22 évesen szültem.
A Down, Patau és Edwards szindrómára szűrnek pl. egy kombinált tesztnél a 12. hét körül.
Ez 95%-os biztonságú teszt. UH és vérvizsgálat.
Ha gondolod, ezt érdemes megcsináltatni sztem, ugyanis amikor 16 hetesen csinálják az AFP-t (ami sz@rt sem ér) és rossz az eredmény, már küldenek is genetikai tanácsadásra, ahol esetleg amniocentézist ajánlanak, amit jó elkerülni.
Két árat tudok mondani: Bp. Istenhegyi úton 30.000.- ft, a dunaújvárosi kórházban 9.000.- ft.
(Engem az első terhességemmel elküldtek genetikai tanácsadásra rossz AFP miatt, szerencsére nem csináltattam meg az amniocentézist, és jóval később derült ki, hogy a kezeletlen terhességi diabéteszem miatt volt rossz az AFP.)
Most megcsináltattam 12 hetesen a kombináltat az Istenhegyi úton, negatív lett, így nyugodtan várom, hogy mi lesz az AFP-m eredménye...
Tegnap 17:54 vagyok.
Valóban nagyon fiatal vagy, és kérlek, ne értsd félre, nem riogatni akarlak, és nem kampányolni a szűrések mellett, de:
Most már több 35 év alatti kismama szül Down-kóros babát, mint 35 feletti, pont az anyósod féle hozzáállás miatt: fiatal, minek szűrni.
Én a korom miatt csináltattam (35 vagyok). A korom alapján 1:344 az esély a Down-kórra, a teszt alapján 1:6886. Hát nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!