17 hetes cukorbeteg kismama vagyok! A betegségem nem a terhesség alatt alakult ki. Merckformin XR 500 mg-os tablettát szedek, este 1 szemet. Minden orvos mást mond! Ti mit gondoltok? Volt aki szedte és így hordta ki a terhességét?
Én szedem a merckformin xr 500-at este 1 szemet. Az előző terhességnél azt mondta a doki hogy azonnal hagyjam abba, abbahagytam, addig semmi baj nem volt míg szedtem, ahogy abbahagytam jött a barnázás, vérezgetés, végül a 8 hét elején már nem volt szívhang, elvetéltem:(
Most újra babát várok. le nem teszem a metet, 10 hetes vagyok, és probléma mentes, szedd, ne hagyd abba!!! Inzulinra nem szorulunk, mert az magas cukor értéknél kell, a ló tulsó oldalára se szabad átesni. Én végig fogom szedni szülésig. Van egy oldal www.pcos.hu, www.pco-szindroma.hu, ha azt elolvasod megérted miről beszélek, NEM SZABAD ABBAHAGYNI!!!!!
Kedves válaszolók!
Voltam dokinál és azt mondta ne aggódjak! Nincs semmi baja és nem is lesz a babának, mert nem magas a cukrom, a gyógyszer pedig nem okoz fejlődési rendellenességet! Mivel azt mondta, hogy bőven 7 mmol/l alatt van a cukrom, nem is kell szednem a gyógyszert, viszont, nagyon szigorúan be kell tartanom a diétát meg a vércukromat folyamatosan ellenőriznem kell, hogy hogy alakul. Azt mondta, hogy csak abban az esetben kell majd az inzulin, ha 7 mmol/l fölé emelkedik az éhgyomri cukrom! Reméljük nem következik be!
Vannak dokik akik a terhesség megszakítását javasolják ha valaki gyógyszer mellett lesz terhes mármint vércukorcsökkentő gy.r mellett.Dehogy vetetném el.Nem vagyok terhes de magas a cukrom és csak gyógyszert akarnak fölírni.Idegeskedjek szerintetek azon,hogy mi lesz ha mégis becsúszik a baba és menjek abortuszra??????
Az antidepresszánsokra és nyugtatókra is azt mondják,hogy magzatkárosító igaz másfajta gyr mint a vércukorcsökkentő de elvileg magzatkárosító és ki is van emelve.Kétszer lettem terhes,hogy szedtem valamelyiket.Megtudtam a terhességet 6-8 hetesen és abbahagytam de valaki szedi végig mert olyan baja van.Egyik gyerkőcnek sem lett baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!