Ha valaki babát vár, akkor egyáltalán nem szabad alkoholt inni? Vagy meddig szabad? Néha szoktam sört inni.

Nekem egy ismerősöm azt mondta, hogy a felesége ivott néha-néha egy kis sört a babvárás alatt, állítólag görcsoldó.
Rubint Réka a kismama tornás dvd-n mondja, hogy az Ő orvosa engedi esténként a vörösbort, mert vérképző (gondolom csak pár kortyot)
De megmondom őszintén, én nem iszok...
Babavárás előtt, hétvégente ittunk a férjemmel fehérbort, általában a szombati és vasárnapi ebéd mellé, de arról könnyen lemondtam, nem hiányzik...
üdv: 28 hetes kismama

Igazuk van az előttem szólóknak. Nem tanácsos inni! Én őszíntén bevallom talán 2 hónapos tehes lehettem amikor nagyon megkívántam a pezsgőt, és ittam is 2 alkalommal 1 pohárral. Hál' Istennek nem lett semmi baja a gyönyörűségemnek :-)
3 hós kicsilány mamája

Szia!
Én úgy hallottam, hogy pici mennyiségben, néha, mondjuk valamilyen alkalomra, egy félpohár bor vagy sör nem árthat.
Én sosem iszom alkoholt, egyszerűen nem szeretem, de ha pl. anyukám szülinapján koccintanánk, biztos nem maradnék ki belőle, pár korty erejéig!

Szia!
Az én orvosom azt mondta még télen, nyugodtan lemehet egy forralt bor. Egyébként meg görcsoldásra is ez a legjobb, a leghamarabb hat.
Van aki minden nap 1 deci bort megiszik. A mérsékelt alkoholmennyiség állítólag nem árt a babónak. Ez kb. heti 2x1 adagot jelent (1 pohár sör vagy bor). Sőt, állítólag a babák kiegyensúlyozottabbak lesznek, ha nem vonjuk meg teljesen magunktól az alkoholt.
De mindenki saját döntése és felelősségérzete szerint cselekedjen!

Ha van alkalom, az én párom is le szokott tuszkolni a torkomon pár korty vörösbort. egyébként nem nem iszom szinte soha, de azt mondják ha igazi jó minőségű bor az nem árt. Mindenesetre valszeg nem szabad túlzásba vinni és kész.
L. 26+4

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!