Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pár napja szinte az egész...

Pár napja szinte az egész testem viszket. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

33 hetes vagyok. Olajjal kenem magam, mégsem segít a viszketés ellen. :( Kiütést nem látok sehol...

Most voltam a védőnőmnél, aki szerint ez epepangás miatt van. Itt a keresőben viszont csak olyanokat találtam, akiknek ez "normális" tünet. Most akkor ez normális velejárója a terhességnek vagy baj van? Lehet negatív kihatása a babára?

2009. máj. 8. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is volt a 34. héttől ez azt jelenti, hogy a baba nyomja a májadat ezért nem tisztul rendesen, nekem csak akkor mondták h mi ez amikor már megszültem, nem tudom h lehet e káros következménye, de egy gastroenterológus tud segíteni, van rá gyógyszer is.
2009. máj. 8. 15:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Konkrétat nem tudok Neked írni, csak azt hogy én világ életemben száraz bőrű voltam és a terhességem eleje óta viszketek. Hol a combom, karom...hiába kenem bármivel. Nagyon száraz így is a bőröm.

Ezt találtam Neked:

[link]

[link]

2009. máj. 8. 15:09
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindketőtök válaszát. Megnéztem a két weboldalt, hát nem valami bíztató (koraszüléshez vezethet, ha nem kezelik, károsíthatja a magzatot). :(

Beszéltem a dokimmal, aki feleslegesnek tartja a vérvételt (a védőnőm szerint ebből lehet pontosan megállapítani, hogy baj van-e a májfunkcióval), csak annyit javasolt, hogy menjek bőrgyógyászhoz. Nem tudom, hogy egy bőrgyógyász meg tudja-e oldani ezt a problémát...

2009. máj. 8. 15:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia. 2. vagyok. Ne aggódj, beszélj megint a dokiddal, és bízz benne! Nem lesz semmi baj.

Minden jót kívánok Nektek!

2009. máj. 8. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:

tesóm is így járt, neki a baba az epevezetéket nyomta. ő is viszketett, és fogyott is.

reggel úgy ment be a kórházba (az orvosa küldte el nagy nehezen...), hogy "bennt tartják a szülésig", majd amikor a főorvos meglátta a májfunkciós eredményt a vérvételi papíron (kb 10x-ese volt a normálisnak), dobott egy hátast majdnem. és csak amiatt nem reggel császározták, mert reggelizett.

ha jól emlékszem 3 hét lett volna még neki a szülésig.

de ő nagyon pici, a baba meg elég nagy volt, emiatt lett császár végül is. meg persze azért, mert veszélyben volt már az egészsége.

persze nálad simán lehet más ok is, de azért kérdezd meg a dokidat.

2009. máj. 8. 16:48
 6/6 anonim ***** válasza:
jaigen még annyit, hogy a nővéremnél sem nézték a májfunkciót (nem is tudom pontosan, hogy akkor miért nézték nála amúgy), viszont mióta volt nála ez a probléma, azóta az összes kismamánál nézik.
2009. máj. 8. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!