Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi a legmagasabb TGYÁS?

Mennyi a legmagasabb TGYÁS?

Figyelt kérdés
Nettóba szeretném megtudni. Én olyan 85.000 Ft-ot számoltam.
2009. máj. 7. 15:50
 1/5 A kérdező kommentje:
És a baba megszületésétől mennyi idő múlva küldik? A szülés előtt leghamarabb 28 nappal lehet igényelni, ugye?
2009. máj. 7. 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:
A csillagos ég a határ: ennek összege még! nincs maximálva. A szülést megelőző év összes olyan jövedelmének az átlagát veszik ami után járulékot fizettél. Tehát ha például rendszeresen kapsz jutalmat, vagy egyéb pénzbeli juttatást a fizetéseden kívül, akkor magasabb lehet, mint a havi fizetésed volt, hiába csak az átlagkereset 70 %-át kapod.
2009. máj. 7. 15:53
 3/5 A kérdező kommentje:
És a bruttó TGYÁS-ból mennyit vonnak le?
2009. máj. 7. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Csak szja-t vonnak belőle, értelemszerűen annyit, amelyik sávba tartozol.
2009. máj. 7. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Én aug. 29-én szültem és folyamatosan kaptam pénzt, de hogy konkrétan mikortól a TGYÁS-t, azt nem tudom, mert elég különböző összegeket kaptam, én előtte táppénzen voltam. Egyébként anyagilag jobb, ha szüléstől igényled, de amúgy a várható szülés előtt 4 héttel lehet igényelni.
2009. máj. 7. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!