Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség alatt végig...

A terhesség alatt végig jellemző a székrekedés?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy a terhesség alatt jellemző a székrekedés. Rám ez egyébként is jellemző. Terhesség elején ez így is volt, most viszont 16 hetesen mindennap tudok menni WC-re, sőt néha úgy érzem megy a hasam. Ez normális?Ráadásul tegnap elrontottam gyomrom valamivel,nem bírtam enni. Ez árthat a babának?
2008. márc. 18. 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia nekem ugyanez a gondom. Bocs, hogy válasszal nem tudok élni, de ha megnyugtat nem vagy egyedül. nekem állandóan székrekedésem volt, orvoshoz is jártam, mert vérzett a fenekem, már mindenféle kúppal próbálkoztam. Amióta terhes vagyok, szinte olyan, mintha menne a hasam, pedig még vasat is szedek, ami elvileg jól megfogja az embert. Szóval ez nekem is különös, de hiába híg a székletem, többször nem kell mennem, mint egy vagy kettő. Ez is olyan fura, hogy kétszer megyek egy nap, a terhességem elején pl. volt, hogy 3-4 napig nem volt semmi. lehet, hogy a Gravida teszi, vagy a hormonok, vagy a vas????????

Ha még valaki szól a témához megköszönöm én is.

Remélem azért nem volt hiábavaló a válaszom!

A babának nem gondolnám, hogy baja lenne!!!!!

Jó babavárást!

2008. márc. 18. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a terhesség elején volt hasmenésem,nagyon meg is ijedtem ,volt h az ügyelet jött ki. Én is szedtem a vasat /szedem most is!/most 15 hetes vagyok !Most viszont székrekedéssel küzdök minden nap,pedig rengeteg rostos dolgot eszek,iszok!A hasmenés csak akkor baj ha naponta több mint 3x van és nem iszol elég folyadékot ,meg ha görcseid vannak!ha tudtok vmit ajánlani székrekedés ellen kérlek irjatok!
2008. márc. 18. 08:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia nekem csak az első pár hétben volt székrekedésem, utána hasmenés a 10.hét környékén, 1.5kg-ot fogytam. Azóta normalizálódott, hol hígabb hol keményebb, de napi 2-3 alkalommal van székletem. Ha sok zöldség gyümit eszel, meg iszol is rendesen akkor ez teljesen normális. Én is kérdeztem az orvost, és csak mosolyogva válaszolt h a székrekedést szeretném inkáb?

20hetes mami

2008. márc. 18. 09:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is mindig szenvedtem.Jó ha hetente 1*el tudtam menni wc-re.15hetes vegyok és most normális.Hol ilyen,hol olyan.Attól függ mit eszem.Ráadásul csak hasam van(korai)és nem fér el bennem a folyadék is meg a kaja is.Így most kezdek hányni is.Még nem is híztam.A székletem azóta jobb mióta sok húslevest eszem.Alacsony a vérnyomásom(kávé,tea árt)cappuccinózom 2hete.Utána 1 órával minden oké.Ha nem fáj olyankor a pocid nem gond.Nyugi
2008. márc. 18. 15:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is folyamatos székrekedésem van. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, rostos ételt eszek, de ez sem segít. Olyan, mintha minden, amit lenyelek, egyszerűen felszívódna bennem.

Egy-egy kicsi zsirosabb étel szokott segíteni, pl.: pörkölt, de olykor ez sem. Olyankor a glicerin kúpot szoktam használni. Vény nélkül kapható, ártalmatlan a babára és szinte azonnal hat.

19 hetes mami

2008. júl. 17. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!