Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érzitek azt, hogy elhanyagolnak?

Érzitek azt, hogy elhanyagolnak?

Figyelt kérdés
Nem a férjemre értem,sot o és a nagy fiam mindent megtesznek értem,kiszolgálnak,segítenek,meg ilyesmi.én a kozvetlen kornyezetemre gondolok,úgy tesznek ,mintha nem is várnák babát.A távoli ismerosok gyakrabban rákérdeznek,hogy minden rendben van-e,vagy hogy érzem magam ,mint a testvéreim.Mindegyiknél 1 gyerek van ,már viszonylag nagyok,én most várom a 2. babát nagy 8 év korkulombséggel.Ezért lehet ez,pedig azt gondoltam,hogy ujdonság lesz nekik is.
2009. máj. 5. 11:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is van a környezetemben pár ember aki még azt sem kérdezi meg hogy hogy vagy, vagy ha megkérdezi, látni rajta hogy amúgy nem érdekli a válasz.nekem van egy másik meglátásom is: az hogy IRIGYEK!!!Mert kevés jobb dolog történik egy nővel, mint hogy kisbabát vár, és irigyek erre az érzésre, van aki azért, mert még nem sikerült átélnie, van aki azért, mert már nem fogja átélni valamilyen okból.Meghát ugye egy kismamára több figyelem hárul, jobban "észreveszik".Én azt mondom neked, hogy ne foglalkozz velük, légy büszke a terhességedre, és már azért is mutasd meg nekik, hogy nincs szükséged arra hogy mindenki veled legyen elfoglalva, te így is megkapod azt a szeretetet és odafigyelést a két legfontosabb személytől, a fiadtól és a férjedtől, úgyhogy nincs szükséged rájuk.Én legalábbis így gondolkodom.Boldog babavárást!

2009. máj. 5. 11:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egész egyszerűen arról van szó, hogy akinek van már gyereke, annak ez a világ legtermészetesebb dolga és nem állnak hozzád másképp, mint eddig. Nekem is azok a barátaim, akiknek van gyerekük nem kíváncsiskodnak jobban, mint eddig. Pontosan tudját mit élek át és nem látnak ebben semmi "hű, de érdekeset." Azok a barátnőim, akiknek viszont nincs gyerekük kíváncsian kérdezgetek meg kérnek, hogy meséljek részletesen, hogy milyen érzés. Számukra ez az egész egy felfoghatatlan misztikum, nem tudják elképzelni milyen lehet azt érezni, hogy mocorog a baba. Számomra meg mióta érzem, hogy mozog, meg rugdos, szintén ez a világ legtermészetesebb dolga. Nem hiszem, hogy haragudnod kéne rájuk ezért.
2009. máj. 5. 13:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is azt tippelem, hogy irigyek. Van egy ismerősöm, aki folyton azt hajtogatta, hogy milyen szívesen bevállalna még egy gyereket. Mióta kiderült, hogy babánk lesz, egyfolytában azt hajtogatja, hogy Ő már bizony nem szülne, mert milyen teher a terhesség és milyen fájdalmas a szülés is és inkább csak messziről nézné a babát.

Szerintem eléggé nevetséges ez a dolog és nem is tudja milyen jót mulatok rajta ilyenkor.

Tudom, bánt is a dolog Téged is, de én azt mondom tényleg ne foglalkozz ezzel, talán Ők is szeretnének gyereket, főleg ha 1 van, de vagy nem tudják, nem merik vagy ki tudja mi áll a háttérben...

2009. máj. 5. 14:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Utolsonak.Nekem is van ilyen a kornyezetemben.Eddig az volt a baj,hogy 1 gyereket terveztunk,most,hogy befutott a másik ez a baj.O mindig azt mondta ,hogy 3-at szeretne,most hirtelen már csak 1-et.
2009. máj. 5. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!