Nem tudom az Elevitet bevenni, ti hogy oldjátok meg?
Én evés közben vettem be, jó sok folyadékkal.
De aztán pár nap után meguntam, hogy mindig az Elevit után rosszalkodik a gyomrom, és váltottam a Gravidára, annál nem volt semmi problémám.
2009. máj. 4. 14:53
nekem nem okozott problémát. sok nyálat kell összegyűjteni a szádban (nem tapad le a gyógyszer, és nem érzed az ízét), bevenni a gyógyszert, nagy korty vízzel lenyelni.de por alakban is ihatod, ízesített innivalóval.
2009. máj. 4. 14:55
Szia!
Hány hetes vagy?Mert az elején én küzdöttem vele?Sokáig csak nézegettem mire lebírtam nyelni :-) Próbáld meg elterelni a gondolataidat.Vegyél egy jó nagy lélegzetet és hajrá.
Egyes gyógyszerek veszítenek hatékonyságukból ha összetörik,sajnos nem tudom, hogy az Elevittel mi a helyzet?!
24 hetes
2009. máj. 4. 14:58
Szia.Már azt hittem hogy csak én vagyok ilyen "béna".Én világ életemben sem tudtam bevenni rendesen gyógyszert, még a c vitamin méretűtől is hányingerem lett.És pont az Elevittel vagyok ugyanugy mint te.Én csak két naponta erőltetem le, de akkor is két hányinger között.Borzalmas, de muszály.Én is amit lehet feloldom teában pl.Ezt én nem tudtam, de inkább legyűröm egyben, mert borzalmas az íze.Minden jót.
2009. máj. 4. 14:59
Hipp Natal-t vettem mert ez folyékony!Szopi alatt is használtam!
2009. máj. 4. 14:59
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! 18 hetes vagyok. Néha néha eddig is be-be vettem de nagy lelki erő kellett hozzá:)) A vérvételen minden rendben volt de a dokim azt mondta a késöbbiekben ez kevés lesz! Ugyhogy szednem kell:( De egyébként már pszihésen nem megy a dolog be teszem a számba és kész jön a könnyem:))) Jól be mesltem magamnak_:S Remélem jó lesz így por alakban is !
Én nagyon rossz gyógyszer evő vagyok, úgyhogy megértelek. Már terhes vagy, vagy még csak szeretnétek? Nekem az első hetekben a hányinger miatt nehezen ment, később meg amikor már Magne b6-ot is szedtem már nagyon utáltam a gyógyszereket. Nekem a sűrű folyadék vált be, pl paradicsomlé vagy rostoslé, esetleg kaukázusi kefír. Lehet furán hangzik, de az valahogy levitte. És egy pszichés tényező: mindig kiszúrok egy pontot kb. szemmagasságban és arra bámulok, "koncentrálok" miközben nyelek. Kettétörve próbáltad? Amúgy egyik vitamin sem jobb mint a másik ilyen szempontból.
2009. máj. 4. 15:04
Tényleg! A Hipp natal nem rossz ötlet. Lehet én is áttérek rá, ha megint "nyelési problémám lesz". Ugyanis megint terhes vagyok.
Előző voltam.
2009. máj. 4. 15:07
9/11 A kérdező kommentje:
Igen próbáltam kettétörve de akkor meg végig sértette a nyelőcsövem az éles széle ami pont ment le borzalmas volt a másik felét ki is dobtam. Mindig szemezek a dobozzal mert ott van a konyhapulton:)))) Vettem c vitamint multivitamint is kis picike bogyók már attól is kezdek besokalni:S Sosem szedtem gyógyszert nem vagyok egy beteges típus huzamosabb ideig meg aztán semmit max 1 hét! Tehát ez nekem már sok egy kicsit! Amit az elöbb írtatok Hipp-Natal azt ki próbálom köszönöm! Az legalább folyik:) Tőlem már lehet föld íze is csak ne legyen egybe:)))
Szia!
Én Gravidát szedek, nem tudom ízre mennyiben más, mint az Elevit, de amíg hányingerem volt, addig alg tudtam beszedni, sokszor csak hetente 2* vettem be. Azt mondták, semmi gond, így is rendben van. Ez átmeneti időszak. Viszont a folsavat és a C-vitamint be tudtam venni, az nem irritált. Nekem az vált be, hogy vacsi után vettem be, mert akkor tudtam normális mennyiségű ételt magamhoz venni.
2009. máj. 4. 16:30
Kapcsolódó kérdések: