Állítólag jobb időben szabad szoláriumba menni úgy, hogy vizes törülközőt csavarunk a hasunk köré. Ez igaz?
Én úgy tudom,hogy lehet szolizni mindenféle trükk nélkül is,mert csak a bőr felső rétegét érinti a sugárzás,a babához nem jut el.Nekem orvos mondta!
De azért ne vidd túlzásba!
Sziasztok!!
NEM lehet szolizni állapotosan...sem törölközővel sem anélkül. Meglepő számomra h az orvos mondta h nyugogtan lehet menni szoliba. Most már lassan itt a jó idő, egyre többet süt a napocska, maradjatok a természetes barnulás mellett.
Üdv: 29 hetes kismami
Sokan vagytok tévhitben a szolival kapcsolatban, hogy így nem árt meg úgy nem árt és hogy csak a bőr felső rétegét érinti. Ez mind igaz is, csakhogy sokan nem tudjátok, hogy a test felmelegszik és befelé kezdi el termelni a hőt és ez ártalmas a babára nézve. Kezdeti terhességnél alhasi vérbőséget okoz ami vetéléshez vezethet. Ezért nem szabad pl. meleg vízben fürödni vagy termál fürdőbe menni.
Egyébként meg minél barnább vagy, annál sötétebbek lesznek a terhességi csikok is.
El kéne dönteni, hogy a barnaság vagy a baba egészsége fontosabb. Nem ciki az ha fehér az ember vagyunk ezzel még így páran!
Kismama újságok ajánlják a Loreal barnító krémjét, próbáld ki azt.
Üdv: 23 hetes kismama
Szia!
Én irtam az utolsó választ. Én sem tudok meglenni a fürdés nélkül, hogy ne üljek nyakig a kába. Dokim azt mondta és olvastam is kismama újságokban hogy 38 fokos víz a maximum amiben lehet fürödni. Én vettem egy hőmérőt és így engedem a vizet a kádba. Néha igazán jót tesz a derékfájásnak a melegvíz.
szerintem ne menj szoliba, vagy esetleg csak arcbarnításra/ van csak arcszoli /.a többit oldd meg barnítókrémmel.én ezt fogom tenni.
boldog babavárást
Szia! Sztem sem használ semmiképpen a szolárium, egyszerűen nem természetes, ha nem belső melegséget okoz, akkor valamiféle sugárzást. Én is hóka vagyok és mindig sápadtnak látszom,de nem merem megkockáztatni, még a legjobb "reklámú" szolikat sem! Végülis ha belegondolsz az üzemeltető szerint semmi sem fog ártani, ami pénzt hoz neki.Inkább legyünk gyanakvóak az ilyen kérdésekben, minthogy bármi gondot okozzunk a babának.
Üdv.:25 hetes kismama
Szerintem meg ez legyen a legnagyobb problémád,hogy a szoliról lemondasz.Az egészségügyi oldal legyen rendben,meg a szülés lefolyása legyen természetes,és problémamentes,erre kellene most koncentrálni.Utána meg a babára.Mennyi lemondással jár még a gyereknevelés.....Persze ha magunknak és a párunknak szüljük,és nem a nagyszülőknek,vagy bébiszitternek.
De szerintem ez egy édes teher,olyan ami bármilyen áldozatot lemondást megér.Akinek nem lehet,az tudná csak igazán megmondani.
Én ezt mondom 3 gyerek után is,és ezalatt nem azt kell érteni,hogy elhanyagolnám magam,mert ha jól osztom be az időm,magamra is jut.
Boldog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!