Terhesség aladt miylen idöközönként mérik a sulyt? Hetenként? Honaponként?
Én személy szerint a vérvételeket utáltam nagyon-nagyon.
Talán még a vizeletvizsgálat nevezhető "kellemetlennek" amikor reggel sorba állsz az öreg nénik között, kezedben a gőzölgő produktummal.
No meg persze mindig megnézi majd az orvos, nyitva van-e a méhszájad, de ez is 1-2 perc.
Első vagyok.
Nálam miden hónapban volt vizelet vizsgálat kötelezően (fehérje miatt). 2 havonta vérvétel egyéb vizsgálatok miatt (AFP, vércukor szintek, etc.), kezdetekben EKG és fogaszati szűrés, valamint háziorvoshoz is el kell ballagnod.
Ezek mellett havi szinten UH és utolsó hónapban rendszeresen uh + nst. 38. héttől pedig uh-nst-magzatvíz vizsgálat.
Ami a legrosszabb volt az a 6. hónapi vércukorszint mérés, amely abból állt, hogy cukros szirupot kell meginni (javasolni szokták, hogy egy citromot facsarj ki és öntsd bele) éhgyomorra. Ez úgy néz ki, hogy reggel odamész 7 órára. Levesznek egy rahedli vért. Utána megiszod ezt a szirupot és 2 óra múlva visszamész megint vérvételre. Közben nem ehetsz, max. vizet ihatsz, de azt is mértékkel. Természetesen az első vérvételre és a másodikra is kell vizeletet vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!