Tegnap tudtam meg hogy terhes vagyok. Nagyon nehéz munkát
végzek, mit tegyek?
En A helyedben kiiratnäm magam azonnal,szerintem van hozzä jogod,terhesen nem küldhetnek el,de azonnal menj orvoshoz.Nekem volt egy vetäläsem a munkäm miatt.
2009. máj. 1. 19:52
2/20 A kérdező kommentje:
Ha próbaidős vagyok, akkor sem küldhetnek el? Nem tudtam.
Próbaidősként sajnos bármikor indoklás nélkül felmondhatnak, viszont a babavárás alatt törvényileg nem rúghatnak ki, szóval nem tudok érdemi tanácsot adni.
Én a helyedben azonnal kiíratnám magam...
2009. máj. 1. 19:55
4/20 A kérdező kommentje:
Akkor azt teszem! Nagyon nagyon kell ez a babóka:)
Ja még annyi, hogy a neten vannak ingyenes fórumok, szerintem ott tudnak segíteni...
2009. máj. 1. 19:57
Szia!
Próbaidő alatt indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhatnak aneked sajnos. Én is hasonló cipőben járok. Sajnos meg kell várnod míg letelik a próbaidő és csak utána mehetesz táppénzre :(
Üdv és kitartás
2009. máj. 1. 19:57
7/20 A kérdező kommentje:
8/20 A kérdező kommentje:
12 hetet nem várhatok, egy szállodában dolgozom, ahol egész nap cipekedni kell, lépcsőzni, bútorokat cipelni! Férfiak nem csinálnák ezt, már bebizonyosodott. Csak elmehetek táppénzre...
Munkajogilag nekem teljesen sánta ez a történet. 12 éven keresztül nem lehet határozott idejű munkaszerződéssel alkalmazni senkit. (az legkésőbb 6 év múlva határozatlanná válik)Így szerződése lejárttal nem igazán szűnhetett meg a munkaviszonyod. Gondolom közös megegyezéssel való munkaviszony megszűnést írattak veled alá. Próbaidőt csak egyszer lehet kikötni, a munkaviszony kezdetekor. Tehát nekem az sem tiszta, hogy ugyanannál a munkáltatónál, hogy lehetsz újra próbaidős. Össze kellene szedni minden munkaviszonnyal kapcsolatos papírodat és munkajogban járatos személyt megkérdezni róla, mert nem biztos, hogy tiszta játszma ez így.
2009. máj. 1. 20:04
Szia megint!
Az utolsó vagyok. Én ezt megértem de a munkáltatód nem hiszem, hogy megfogja érteni. Nálunk volt egy csaj még egy hónap próbaidő sem telt el de már több, mint egy hete táppénzen volt. Március 30-tól volt a cégnél. Már felmondtak neki azonnali hatállyal. Mondjuk ő nem volt terhes de ez mindegy is.
Itt olvashatsz a próbaidő alatti felmondásról:
[link]
Üdv
2009. máj. 1. 20:06
Kapcsolódó kérdések: