Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap tudtam meg hogy terhes...

Tegnap tudtam meg hogy terhes vagyok. Nagyon nehéz munkát végzek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elsejétől próbaidőn vagyok 3 hónapig. 12 éve dolgozom egy helyen, de 30-ával lejárt a szerződésem. Majd ugyan annál a cégnél, ugyanabban a munkakörben fogok dolgozni, csak próbaidősként. ( igy menekült meg a végkielégités kifizetésétől a munkaadóm). Rettenetesen nehéz munkát végzek a hét napból majdnem mindig hetet. Nagyon sokat küszködtem azért a babáért (másfél évig). Milyen jogaim vannak próbaidősként?
2009. máj. 1. 19:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
En A helyedben kiiratnäm magam azonnal,szerintem van hozzä jogod,terhesen nem küldhetnek el,de azonnal menj orvoshoz.Nekem volt egy vetäläsem a munkäm miatt.
2009. máj. 1. 19:52
 2/20 A kérdező kommentje:
Ha próbaidős vagyok, akkor sem küldhetnek el? Nem tudtam.
2009. máj. 1. 19:54
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Próbaidősként sajnos bármikor indoklás nélkül felmondhatnak, viszont a babavárás alatt törvényileg nem rúghatnak ki, szóval nem tudok érdemi tanácsot adni.

Én a helyedben azonnal kiíratnám magam...

2009. máj. 1. 19:55
 4/20 A kérdező kommentje:
Akkor azt teszem! Nagyon nagyon kell ez a babóka:)
2009. máj. 1. 19:56
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyi, hogy a neten vannak ingyenes fórumok, szerintem ott tudnak segíteni...
2009. máj. 1. 19:57
 6/20 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Próbaidő alatt indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhatnak aneked sajnos. Én is hasonló cipőben járok. Sajnos meg kell várnod míg letelik a próbaidő és csak utána mehetesz táppénzre :(

Üdv és kitartás

7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!
 8/20 A kérdező kommentje:
12 hetet nem várhatok, egy szállodában dolgozom, ahol egész nap cipekedni kell, lépcsőzni, bútorokat cipelni! Férfiak nem csinálnák ezt, már bebizonyosodott. Csak elmehetek táppénzre...
2009. máj. 1. 19:59
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Munkajogilag nekem teljesen sánta ez a történet. 12 éven keresztül nem lehet határozott idejű munkaszerződéssel alkalmazni senkit. (az legkésőbb 6 év múlva határozatlanná válik)Így szerződése lejárttal nem igazán szűnhetett meg a munkaviszonyod. Gondolom közös megegyezéssel való munkaviszony megszűnést írattak veled alá. Próbaidőt csak egyszer lehet kikötni, a munkaviszony kezdetekor. Tehát nekem az sem tiszta, hogy ugyanannál a munkáltatónál, hogy lehetsz újra próbaidős. Össze kellene szedni minden munkaviszonnyal kapcsolatos papírodat és munkajogban járatos személyt megkérdezni róla, mert nem biztos, hogy tiszta játszma ez így.
2009. máj. 1. 20:04
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia megint!

Az utolsó vagyok. Én ezt megértem de a munkáltatód nem hiszem, hogy megfogja érteni. Nálunk volt egy csaj még egy hónap próbaidő sem telt el de már több, mint egy hete táppénzen volt. Március 30-tól volt a cégnél. Már felmondtak neki azonnali hatállyal. Mondjuk ő nem volt terhes de ez mindegy is.

Itt olvashatsz a próbaidő alatti felmondásról:

[link]

Üdv

2009. máj. 1. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!