Mi van akkor ha nem akarok a vedönöhöz jarni tanacsadasra, vagy nem vagyok mindig otthon a munkam miatt? Baj?
Szia!
Én se jártam soha,max 3x vagy 4x vérnyomásmérésen,azt kifújt.Én összevesztem vele,mert velem mindig bunkó volt,mert nem nyálaskodtam neki!Nem is érdekelt,mert a dokimhoz jártam rendesen és csak az ő véleményére adtam mindig!
Nekem nagyon cuki kis védőnőm van, és tapasztalt is, de nekem i az idegeimre megy, első babámat várom, de egészségügyis vagyok elég sokmindent tudok a babavárásról és neveléről, ugyhogy nem tud sok újjat mondani, 7 és fél hetes voltam nála először és ő 2 hétre rá felhívott hogy jönne családot látogatni. Na de minek, még a testem sem jött rá teljesen hogy babánk lesz, mit néz mennyi pénzünk van, terepszemlét tart, még júliusban em lesz berendezve a babaszoba.
De a kötelező találkozásokat megpróbálom összekötni a vérvételekkel é akkor kb megvan a 4 találkozás.
sok kismamát terelgetni kell, de rájöhetnének hogy van aki nem igényli ezt...
Szia! Nekem nagyon normális és jó fej a védőnő, engem megnyugtat, hogy megyek és hallom a szívhangot, rendben van a vérnyomásom. Dokumentálja a doki által átadott leleteket, vezeti a könyvet, amit mindig visszanézhetek... de, ha neked tényleg teher, ilyen is van, szerintem mondd el neki, hogy nehéz megoldanod és nem rugalmas a munkád sem, redukáljátok le a találkozásokat annyira, amennyi tényleg muszáj. Ha normális, biztosan megérti, ha te is jól kommunikálsz. Nekem sem mond sok újat, mert mire megyek, már mindent tudok, de ki tudja, lehet még, hogy később lesz olyan, amiben segíthet.
Boldog babavárást kívánok, a védőnővel kapcs. meg szorítok :-)
hát én is nagyon fölöslegesnek éreztem ezt a védőnő látogatást. pláne, amíg még az első védőnőhöz jártam. ő is akart családot látogatni, pedig,még ne is voltunk család :) mondta,h vigyem a férjemet, megmutatja neki is, h milyen egy szülés (?) és eljön és átnézi, h miket vettünk a gyereknek és megmondja, h mit még és mit ne (és mi nem is vettünk akor még semmit)... sőt ő vette el a szoptatástól a kedvemet (magán mutatta meg, h hogyan kell fejni és az én prűd lelkemnek nem jött be)
szerencsére elköltöztünk :)
de igenis kell három vagy négy pecsét a védőnőtől, nem elég a szülés utáni igazolás...
a kilenc hónap alatt csak akad négyszer fél óra, h eljuss hozzá, mosolyogva meghallgasd az okosáágait stb.
amúgy a védőnő adja ki azt a kiskönyvet, amibe a dokid is feljegyez...
Szerintem a normális kapcsolat kialakításához két ember kell, még ha védőnő is az. Szerintem tök jó dolog, hogy törődnek az emberrel, és a védőnő átmenet a doki meg a laikus között.
Egyébként meg a munkáját végzi, és úgy gondolom, hogyha megszüntetnék a védőnői ellátást akkor nagy háborgás lenne.
Ne legyen senkinek gondja, de gondolom ha volna akkor rögtön elő lehetne húzni a védőnőt. A 9 honap alatt azt a néhány alkalmat valahogy "nagy duzzugva"csak ki lehet bírni, mégha nem szimpatikus a védőnő akkor is. De persze mindenki maga dönti el.
L. 25+5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!