Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pontosan mi számít hangos...

Pontosan mi számít hangos "károsító" zajnak?

Figyelt kérdés

Ezt olvastam:

Számos kutatási eredmény azt bizonyítja, hogy a hangos zaj károsan befolyásolhatja a magzat egészségét. Azonnali következmény lehet a tartós, felgyorsult szívverés, a fokozott nyelés és a hirtelen viselkedésváltozás. Hosszú távú következmény lehet a halláskárosodás.

Nemrég felújítás volt a kiszobában, és fúrás fűrészelés, aminek az elején még ott voltam.... ma meg a Hév-en utaztam a legelső kocsiban és valamiért sokéig sípolt a vezető(tudjátok az a hangos levegősíp...) :( most elgondolkodtam, hogy kell-e aggódnom...

22.hetes vagyok

2009. ápr. 30. 23:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Igazán a hosszantartó, monoton zaj, ami károsíthatja akár a te, a kár a baba egészségét. A mindennapos zajok nem hiszem, hogy kárt tennének, mert akkor minden nagyvárosi bana betegen születne.. Emellett meg nem tudod kivédeni, hogy ne legyen körülötted zaj, nem élhetünk légüres térben..
2009. máj. 1. 07:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Csatlakozom az előttem szólóhoz :) Ezek a mindennapi zajok elkerülhetetlenek és nem számítanak a magas kockázati értékek közé. Sőt, én még azt is olvastam , hogy jó ha hallja a porszívó, mosógép stb. hangját a picike; mert nem lesz neki szokatlan , ha megszületik. Nekem kisfiam lesz , de a motor/autó/buszhangok valósággal "beindítják":D Ezt jó értelemben írom. Érzem , hogy nagyon tetszik neki, és "fülel rá" :)

Hangos zajnak szerintem a dübörgő koncert , vagy disco hangeffektjei minősülnek.

36 hetes kismami

2009. máj. 1. 08:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia. A tévében láttam egy kísérletet, hogy mi az amit a magzat hall az anyja pocijában. Egy ilyen hangmicsodát vezettek be a méhbe, és tesztelték azt. Focimeccsen volt az anyuka, és odabent síri csend volt, utána egy nagy barátnő társaságban volt a kismama, ott sem hallatszott semmi, kizárólag az, amit a mami mondott. Mert állítólag az anya szövetein keresztül hallja a hangokat, más külső forrásból nem. De hát ki tudja, én ezt láttam, meglepett.

Boldog babavárást!!

2009. máj. 1. 09:09
 4/4 anonim válasza:
2016. júl. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!