Pontosan mi számít hangos "károsító" zajnak?
Ezt olvastam:
Számos kutatási eredmény azt bizonyítja, hogy a hangos zaj károsan befolyásolhatja a magzat egészségét. Azonnali következmény lehet a tartós, felgyorsult szívverés, a fokozott nyelés és a hirtelen viselkedésváltozás. Hosszú távú következmény lehet a halláskárosodás.
Nemrég felújítás volt a kiszobában, és fúrás fűrészelés, aminek az elején még ott voltam.... ma meg a Hév-en utaztam a legelső kocsiban és valamiért sokéig sípolt a vezető(tudjátok az a hangos levegősíp...) :( most elgondolkodtam, hogy kell-e aggódnom...
22.hetes vagyok
Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz :) Ezek a mindennapi zajok elkerülhetetlenek és nem számítanak a magas kockázati értékek közé. Sőt, én még azt is olvastam , hogy jó ha hallja a porszívó, mosógép stb. hangját a picike; mert nem lesz neki szokatlan , ha megszületik. Nekem kisfiam lesz , de a motor/autó/buszhangok valósággal "beindítják":D Ezt jó értelemben írom. Érzem , hogy nagyon tetszik neki, és "fülel rá" :)
Hangos zajnak szerintem a dübörgő koncert , vagy disco hangeffektjei minősülnek.
36 hetes kismami
Szia. A tévében láttam egy kísérletet, hogy mi az amit a magzat hall az anyja pocijában. Egy ilyen hangmicsodát vezettek be a méhbe, és tesztelték azt. Focimeccsen volt az anyuka, és odabent síri csend volt, utána egy nagy barátnő társaságban volt a kismama, ott sem hallatszott semmi, kizárólag az, amit a mami mondott. Mert állítólag az anya szövetein keresztül hallja a hangokat, más külső forrásból nem. De hát ki tudja, én ezt láttam, meglepett.
Boldog babavárást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!