A terhelt cukrom 7,9 lett. Diétára fogtak. Ez normális?
Nekem 8,4 lett a cukrom, szintén diétára fogtak. Itt sokaktól ovlastam, hogy nem diétáznak, csak jobban odafigyelnek. Én is ezt tettem, letettem az üdítőt, rostost, csak vizet vagy teát iszom, nem eszek nasit, sütit. Tegnap voltam kontrollon, az éhgyomirm 5,1, evés után 5,3, tehát jó.
Én úgy tudom, a lényeg, hogy evés után se menjen 7 fölé a cukor.
Ez még nem cukorbetegség, messze van attól.
A diétát javasolják, ez tény, de ha elég odafigyelni, miért kínozzam magam? Én sem diétázom, amíg jók az eredményeim. 2 hetente úgyis megyek kontrollra. Ha valami van, szólnak, úgyis.
a 3. válaszoló nagyon jól írta :) Szacharint ne tegyél a teába, csak canderellel édesíthetünk várandósan, de ha lehet, facsarj bele egy citromot és egy narancsot. Más ízű a tea, de isteni. Diéta esetén üresen kell teázni egyébként, de én ezt a módszert alkalmazom. Keress rá a magas cukorértékű kérdésekre, sok hasznos infot kapsz az étkezésekkel kapcsolatban. Ha nem sikerült megtalálnod, írj, segítünk. Pusza
egy 35 hetes odafigyelő kismami ;)
Szia!
Nekem tej-ivós, zsemle evős vércukorvizsgálatom volt, és 5,9 lett az eredményem, de a védőnőm így is diétára akart fogni, az orvosom szerint pedig ez megfelelő szint. Ezért megkérdeztem itt az interneten egy másik orvost és, aki megírta nekem a válaszát, és szerintem te is találsz benne infót, ezért beidézem neked:
"Ma már egyre ritkábban végzik a zsemle tej tesztet (40 g szénhidrát) terhesség során, mivel ez nem ad olyan értékelhető eredményt, mint a 75 g glukózzal végzett terhelés (OGTT). A kettő között a szénhidrát mennyiség és milyensége mellett az Ön esetében az is a különbség, hogy a tej zsemle evés után 60 perccel mérték a vércukrot, a 75 g glukóz elfogyasztását követően viszont 120 perccel. Nos, 60 perccel étkezés után - ami a vércukor görbe maximumának felel meg - az 5,9 mmol/l-es érték teljes mértékben normálisnak tekinthető. A glukózzal végzett tesztben a 60 perces érték elérheti a 9 mmol/l-t is. Ez csak akkor tekinthető kórosnak, ha a 120 perces érték 7,8 mmol/l fölött van. Tehát, az elvégzett vizsgálat alapján igen nagy a valószínűsége annak, hogy Ön anyagcsere egészségesnek tekinthető, de biztosat csupán egy OGTT végzését követően lehet mondani."
dr. Fövényi József írta
Tehát amennyiben akkor és ott neked a szirup ivós 120 perces vizsgálat után 7,9-es értéket mértek úgy gondolom reális hogy diétára fognak. Ha mész vissza a dokihoz említsd azért meg a értékeidet. Mérd étkezés után. Esetleg megpróbálhatod párszor reggelente a tej ivós zsemle evős 60 perces mérést mint ami nekem volt, és ha olyasmi érték jön ki mint nekem akkor az jó.
Sok sikert!
33 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!