Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem ezzel kellene foglalk...

Ugye nem ezzel kellene foglalkoznom? Attól félek, hogy éjjel indul a szülés. Nem szeretném. Azt hiszem jobban megijednék, mint nappal.

Figyelt kérdés
Valahogy bennem van egy negatív érzés az éjszakai szüléssel kapcsolatban. Miattam kell a dokinak bejönnie éjszaka, meg a szülésznőnek is, meg ott mindenkinek...Kellemetlen,nem? Hülye vagyok?
2009. ápr. 29. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem vagy hülye! Én is a páromat kérdeztem hajnali 3-kor,hogy most mi legyen hívjam a szülésznőt?(én csak sz.nőt fogadtam) Miattuk ne aggódj nap mint nap ezt csinálják,főleg ha már felfogadtad őket akkor ez a dolguk ,ha tejelsz is nekik. Egyébként ha beindul a szülés nem biztos hogy ez lesz a legnagyobb félelmed este van vagy nappal. Nyugi ezek felesleges parák. Jó szülést, ügyes legyél!!!
2009. ápr. 29. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Ne foglalkozz azzal,hogy kinek mikor kell bejönni!Ha éjjel akar jönni a baba,akkor el kell fogadni!Ne legyenek ezzel kapcsolatban fenntartásaid!A dokik ehhez már hozzá vannak szokva!Két gyerekem éjjel született,1 hajnalban,1 meg délben.A doki egyiknél se csinált problémát!Boldog,nyugodt babavárást és könnyű szülést kivánok!
2009. ápr. 29. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
tényleg ne emészd ezen magadat! Azt hiszem, még nem vagy közel hozzá, ha még ezen gondolkozol:-)) én legalábbis magamból indulok ki. itthon feküdtem és szenvedtem két napot, mert 10 perces fájásaim voltak. nem akartak sűrűsödni, és én megfogadtam, hogy nem fogok kórházba vonulni, csak ha már közel járok:-) aztán két nap után úgy kitikkadtam, hogy beszélni és ellenkezni sem bírtam. mentünk a kórházban, nem érdekelt, hogy éjfél van, ahogy az sem, hogy kit keltek fel. ez a dolguk, ezért kapják a fizetést, és ha már ilyen szar az egészségügy, hát a hálapénzt is! aztán kiderült, hogy nem fogok én itt összevissza szülni mert rosszul fekszik. szóval én egy hétig is várhattam volna a 10 perceseimmel:-) császároztunk, ráadásul nem is saját orvosommal, hanem aki kéznél volt:-) Ne aggódj, ha itt az időd, nem fog aggasztani, hogy melyik orvost honnan ugrasztod ki:-)
2009. ápr. 29. 21:53
 4/7 A kérdező kommentje:

De, közel vagyok...40 hetes vagyok...de már régóta gondolkoztam ezen, viszont csak most vált roppant valóságossá.

Amúgy köszönöm a hasznos válaszaitokat, aranyosak vagytok!

2009. ápr. 29. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:

NEkem hajnali 1kor jöttek egyből 3 percesek. Szerinted??? Elhiszed nekem, hogy mennyire nem érdekelt, hogy éjjel van? A dokit nem te hívod, hanem a szülészetről teleonálnak. Azért annyira ne sajnáld, havi tisztán 1 milla körül keres "szegény", ezért te sem bánnád, ha kivenék a szemedből az álmot.

Tehát nyugodj csak meg, és szüljél éjszaka! Előnyök: kisebb a forgalom a kórházba menet. Valószínű aludtál előtte, gondold csak el, ha este indul meg jó fáradt leszel. Kevesebben vannak a szülőszobán.

Én örülök, hogy így alakult, 4kor bújt ki a fiam és a reggeli korházi kávémat már úgy ittam, hogy a karjaimban volt!!!

2009. ápr. 29. 23:00
 6/7 anonim ***** válasza:

A szülésznőnek és az orvosodnak is azért adod a hálapénzt, mert bármikor a rendelkezésedre állnak. Ők ezt tudják, megszokták és egyáltalán nem rossz érzés Nekik hajnalban bemenni a kórházba, 50-80 ezer ft-ért és hogy a kezeik között születhessen meg egy kis csoda. Ez a életük.

Én kifejezetten örültem, hogy éjjel indult meg a szülés, hiszen Bp-en napközben szinte képtelenség a csúcsforgalomban bejut a kórházig, mentővel pedig nem szerettem volna menni, csakis a férjemmel. Éjjel bent voltunk 25 perc alatt és ahogy beléptünk a kórház kapuján, rá 45 percre már a kezemben volt a kisfiunk. Pedig az első fájástól számolva szinte azonnal indultunk otthonról.

Most várom a 3. babámat és őszintén remélem, hogy megint éjjel indul meg és lesz esélyem a kórházban megszülni a babám és nem az autóban.

2009. ápr. 30. 09:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Emiatt tényleg ne legyen lelkiismeretfurdalásod és megijedni sem szabad! Én is féltem tőle mondjuk, de Én amiatt, hogy a párom rendőrként hol nappali, hol éjszakai szolgálatban dolgozott és tartottam tőle nehogy pont akkor induljon be a szülés, mikor épp éjszakás.

Aztán persze éjszaka indultak be a fájások, de akkor szerencsére már itthon volt szabin. Hajnalban sokkal hamarabb beértünk legalább a kórházba, csend volt és nem a nappali rohanás kellős közepén estünk be. Mikor bemész, akkor úgyis az ügyeletes orvos néz meg először, és csak akkor szólnak majd a saját orvosodnak, Ő is akkor jön már csak be, ha már kellően beindult a tágulás. Azonnal nem rángatják be, mert lehet, hogy 10-14 órát még vajúdsz. Az orvos meg úgyis csak akkor van már ott, akkor foglalkozik veled, mikor nyomni kell és összevarrni a gátsebet (max. 10-20 perc ha nincs komplikáció), a szülésznő csinál mindent.

Nekik az a dolguk, hogy ott legyenek, pláne ha fogadott mind a kettő. Azért kapják a pénzüket, hogy bármikor, éjjel-nappal, akár hétvégén éjszaka is ott legyenek és segítsenek neked.

2009. ápr. 30. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!