Ugye nem ezzel kellene foglalkoznom? Attól félek, hogy éjjel indul a szülés. Nem szeretném. Azt hiszem jobban megijednék, mint nappal.
De, közel vagyok...40 hetes vagyok...de már régóta gondolkoztam ezen, viszont csak most vált roppant valóságossá.
Amúgy köszönöm a hasznos válaszaitokat, aranyosak vagytok!
NEkem hajnali 1kor jöttek egyből 3 percesek. Szerinted??? Elhiszed nekem, hogy mennyire nem érdekelt, hogy éjjel van? A dokit nem te hívod, hanem a szülészetről teleonálnak. Azért annyira ne sajnáld, havi tisztán 1 milla körül keres "szegény", ezért te sem bánnád, ha kivenék a szemedből az álmot.
Tehát nyugodj csak meg, és szüljél éjszaka! Előnyök: kisebb a forgalom a kórházba menet. Valószínű aludtál előtte, gondold csak el, ha este indul meg jó fáradt leszel. Kevesebben vannak a szülőszobán.
Én örülök, hogy így alakult, 4kor bújt ki a fiam és a reggeli korházi kávémat már úgy ittam, hogy a karjaimban volt!!!
A szülésznőnek és az orvosodnak is azért adod a hálapénzt, mert bármikor a rendelkezésedre állnak. Ők ezt tudják, megszokták és egyáltalán nem rossz érzés Nekik hajnalban bemenni a kórházba, 50-80 ezer ft-ért és hogy a kezeik között születhessen meg egy kis csoda. Ez a életük.
Én kifejezetten örültem, hogy éjjel indult meg a szülés, hiszen Bp-en napközben szinte képtelenség a csúcsforgalomban bejut a kórházig, mentővel pedig nem szerettem volna menni, csakis a férjemmel. Éjjel bent voltunk 25 perc alatt és ahogy beléptünk a kórház kapuján, rá 45 percre már a kezemben volt a kisfiunk. Pedig az első fájástól számolva szinte azonnal indultunk otthonról.
Most várom a 3. babámat és őszintén remélem, hogy megint éjjel indul meg és lesz esélyem a kórházban megszülni a babám és nem az autóban.
Szia! Emiatt tényleg ne legyen lelkiismeretfurdalásod és megijedni sem szabad! Én is féltem tőle mondjuk, de Én amiatt, hogy a párom rendőrként hol nappali, hol éjszakai szolgálatban dolgozott és tartottam tőle nehogy pont akkor induljon be a szülés, mikor épp éjszakás.
Aztán persze éjszaka indultak be a fájások, de akkor szerencsére már itthon volt szabin. Hajnalban sokkal hamarabb beértünk legalább a kórházba, csend volt és nem a nappali rohanás kellős közepén estünk be. Mikor bemész, akkor úgyis az ügyeletes orvos néz meg először, és csak akkor szólnak majd a saját orvosodnak, Ő is akkor jön már csak be, ha már kellően beindult a tágulás. Azonnal nem rángatják be, mert lehet, hogy 10-14 órát még vajúdsz. Az orvos meg úgyis csak akkor van már ott, akkor foglalkozik veled, mikor nyomni kell és összevarrni a gátsebet (max. 10-20 perc ha nincs komplikáció), a szülésznő csinál mindent.
Nekik az a dolguk, hogy ott legyenek, pláne ha fogadott mind a kettő. Azért kapják a pénzüket, hogy bármikor, éjjel-nappal, akár hétvégén éjszaka is ott legyenek és segítsenek neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!