Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogosult leszek a GYED-re?

Jogosult leszek a GYED-re?

Figyelt kérdés

2006. októbere óta folyamatos a munkaviszonyom egy cégnél! 2009.06.17.-ére vagyok kiírva szülésre. Onnantól szeretném elkezdeni a T-Gyást ami ugye december végéig fog kb. tartani. Utána kell majd megigényelnem a GYED-et! viszont 2009.07.13.-ával közös megegyezések kilépek a munkahelyemről (már előre alá van írva a papír) ez hosszú történtet elmagyarázni sajnos muszáj voltam!

Viszont most hogy már közeledik a t-gyás igénylése is most jutott eszembe h a gyed-et majd csak december-ben kell igényelni, viszont akkor már 5 hónapja h aláírtam a kilépő papírjaim! fogok kapni Gyed-et? ki fogja aláírni nekem a Gyed igényléséhez a papíromat? (mert tudom hogy van ott munkáltató rész is?!

Köszönöm válaszotokat!

33 hetes kismama

2009. ápr. 28. 20:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Passzív jogon fog járni gyed, mert a tgyás folyósítása alatt szűnik meg a munkaviszonyod. A gyedet ilyen esetben is a volt munkahelyed közre működésével kell intézni.
2009. ápr. 28. 20:07
 2/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a gyors válaszod!

Igazából tiszta lüke vagyok hogy csak most jutott el a tudatomig ez! Eddig nyugodt voltam hogy megszülök júniusban utána 1 hónapom van h elindítsam a gyed-et és onnantól nem érdekel a munkahelyem!

Viszont elfeledkeztem ugyebár a T-gyásról ami 24 hétig fog járni!

A T-gyásból nem vonnak semmit ugye? Az a bruttó fizetésem 70 %-a és ezt fogom megkapni ha jól tudom?!

2009. ápr. 28. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
A szülés előtti biztosított jogviszony számít szerintem, de remélem olvassa a kérdésedet egy jogban járatos kismama is! Remélem a "volt" munkahelyed azért a biztosított jogviszonyodat igazolja, ha már így "elbánt" veled, gondolom nem jó szántadból mondtál fel:(
2009. ápr. 28. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:
A tgyás számítás módjában és levonásban is úgy viselkedik mint a táppénz. Tb-t nem csak adóelőleget vonnak belőle.
2009. ápr. 28. 20:13
 5/10 A kérdező kommentje:

20:10.: Hát tény hogy nem önszántamból írtam alá azt a kilépő papírt :( nem is akarok rá gondolni eleget szenvedtem miatta már! Most már csak az édes egyetlen kislányunkat szeretném végre a karomban tartani akire oly rég óta vártam ! :)

köszönöm neked is a válaszod! :)

2009. ápr. 28. 20:18
 6/10 A kérdező kommentje:

20:13: Tehát akkor ugyan annyi lesz a T-gyás mint a Tp-em? én úgy tudtam hogy kicsivel több, aztán meg hogy a gyed a legkevesebb mert abból ugye szja-t és nyugdíj jár. is vonnak!

na mindegy majd meglátom. annyi lesz amennyi változtatni úgysem tudok rajta :)

köszönöm

2009. ápr. 28. 20:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia! A Tgyás ugyanannyi, mint a táppénz.

A Gyedet fogod kapni, de ha betelefonálsz a TB-be megmondják pontosan mennyit! Abból már vonnak SZJA-t és ha jól tudom TB-t is.

Kellemes babavárást! :)

2009. ápr. 28. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:
szerintem jogosult leszel, csak a munkáltatóval ki kell töltetni egy oldalt, amiben igazolja a tárgy évi, ill. előző évi jövedelmedet. ez egy melléklete az igénylésnek. Ugyanaz a papír kell a tgyáshoz, mint a gyed-hez tehát szerintem már akkor kitöltheti a munkáltató két példányban és majd a másikat a gyed igényléshez mellékeled. én most igényeltem gyedet akkor láttam hogy ugyanaz az igazolás kell... bár van egy rész ahol jelzik hogy meddig leszek fizetetlen szabadságon, tehát lehet hogy nem teljesen azonos de szerintem egyszerre is meg tudja oldani az ex.munkáltató.
2009. ápr. 28. 20:41
 9/10 anonim ***** válasza:

20:40-es vagyok!

Bocsi, nyugdíjjárulékot vonnak, 8,5 %-ot.

2009. ápr. 28. 20:45
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm az összes válaszokat lányok! :)

Kicsit megnyugodtam hogy akkor fogom kapni!

2009. ápr. 28. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!