Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33-hetes kismama vagyok!...

33-hetes kismama vagyok! Nincsen fogadott szülésznöm! Nagy baj? Vélemények? Külömben mit szokott segíteni a kismamának?

Figyelt kérdés
Sote II.
2009. ápr. 28. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Én Székesfehérváron szültem de azon kivül hogy összevarrt csak ott volt a doki.Minden mást a szülésznö. Nekem sem volt fogadott de utolag "köszönet"mivel egy volt nálam végig.
2009. ápr. 28. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nem nagy baj, ha nincs fogadott szülésznőd. Ha nem tudsz olyat akit jól ismersz vagy akit több ismerősöd, barátnőd is ajánlana, akkor nincs is nagyon értelme. És még pénzt is megspórolsz.

Bár igaz, ami igaz, szülésznőt fogadni sokkal több értelme van, mint orvost fogadni, legalábbis ami a szülést illeti. Ugyanis hacsak nincs komplikáció vagy nem eleve császármetszésre készülsz, akkor az orvos épp csak annyit van melletted, amíg kinyomja belőled a babát és összevarja a gátsebet. Egyébként a vajúdástól a tolófájdalmak beindulásáig a szülésznő foglalkozik veled, az orvosnak csak akkor szólnak, mikor már nyomni kell. Persze a nagy lóvét Neki kell adni, holott kb. 10-15 percet van melletted ha minden rendben zajlik.

14 hónapos kisfiú anyukája és 17 hetes pocis kismama

2009. ápr. 28. 16:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Én nem a Sote II-n szülök, azért leírom az én példám. Én fogadok, mert nagyon sokat segít már a szülés előtt is és a szüléskor! Ő csinálja majd az nst-ket és mindenben segít, ha kérdésem lenne. Ha problémám van, azonnal hívhatom. Nagyon jó szakembernek mondják, így megbízom benne. Azt mondják, hogy szülés közben is iszonyat sokat segít! Én ezzel akarom kivédeni, hogy nem egy olyan szülésznő lesz pont az ügyeletes, aki sz.rik a dolgokra. Ő kiáll majd értem még a dokival szemben is, ha szükséges! (barátnőmnek is ő volt és nála kellett is, hogy kiálljon érte!!!)

Nem tudom, hogy a Sote-n milyenek a szülésznők, de sok helyen vannak normális szülésznők és nem feltétlen szenvedsz hiányt bármiben is!

2009. ápr. 28. 16:07
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem baj szerintem. Nekem sem volt fogadott szülésznőm, és nem bántam meg. Én úgy tapasztaltam, h mindegyik szülésznő nagyon kedves, aranyos, és teljes mértékben odafigyel rád. A sülésznő lesz végig melletted a szülésnél, ő készít elő, folyamatosan ellenőriz, ő szúrja be az infúziót, cserélgeti a vattákat, mindent elmagyaráz, hogy mi fog történni veled, a babát ő látja el amikor megszületett, és amint a doki befejezte a varrást és elment, ő fog segíteni felállni, ő visz le benneteket a kórterembe. Én a Jánosban szültem, ott így volt. Mi úgy csináltuk, hogy amikor elösször odajött hozzám a ctg-hez megkérdeztem, hogy ő lesz-e melletem végig, és egyből odaadtuk neki a pénzt, amin nagyon meglepődött, de jól működött. szabadkozott, hogy majd utána, de végülis elvette. Ha mégis szeretnél szülésznőt fogadni, szerintem érdemes megkérdezni az orvosod, hogy kit ajánl!

Könnyű szülést kívánok.

2009. ápr. 28. 16:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a Szt.István khzban szültem,és volt fogadott szülésznőm.Életem legjobb döntése volt...dokim is volt,ő kb.30 percet töltött velem(nem neheztelek rá,ennyi ideig volt rá szükség).Az Nst-t a szülésznőm csinálta,amikor bementem szülni,ő repesztett burkot,és csak ő vizsgált.A dokimat is ő hívta fel.Aztán amikor a tolófájások voltak a szül.nőm és a dokim vállán volt a lábam(erre kellett a doki)a gátvédelmet is a szül.nő csinálta(sikerrel,nem vágtak.Ezért nem is volt tovább szükség a dokimra).A 2 óra megfigyelési idő alatt is ő nézett rám.Szval ha minden rendben,szinte semmi szükség fogadott dokira.Az első babánál fogadott dokim volt,szülésznőm nem,de szerencsém volt,mert egy nagyon jó fej volt velem végig.Akkor volt egy pici-2 varratos-gátmetszésem,szval egy ici-picit megdolgozott a pénzéért.Véleményem szerint a szülésznők érdemelnék a többet.
2009. ápr. 28. 16:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt fogadott orvosom,és nagyon jó tapasztalatom volt,tündéri,és segítőkész volt mindenki,pedig 26 órát vajúdtam a szülőszobán.Jó volt a kisfiam szívhangja,így nem végeztek császármetszést.Természetes úton szültem végűl,és nagyon kedves,és aranyos volt mindenki.Pénzt sem adtam nekik,mert ellenzem,még is mindenki kedves volt velem,és segítőkész.Míg a szobatársam akinek fogadott orvosa volt,azért szűlt császárral,mert az orvosa szabira ment,de a pénz kellett neki,így meg császározta gyors még szabi előtt.Sokkoló.Persze nem mindig ilyenek.A te döntésed,de szerintem fölösleges,nekem nagyon pozitív tapasztalataim voltak,pedig Szegeden szültem.
2009. ápr. 28. 16:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az elöttem szólokhoz, miszerint a szülésznőnek 80% os szerepe van a szülésnél, a doki nem nagyon lesz ott csak amikor kibujik a baba és utána összevarr. Álltalába!!! Nem fontos fogadni szülésznőt nagyon kedvesek szoktak lenni felfogadás nélkül iS. (én csak szülésznőt fogadtam,orvost nem, az ügyeletes doki jött be segíteni)
2009. ápr. 28. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia.Mi is sokat vívódtunk, hogy fogadjunk e szülésznőt, de nem bántam meg.A terhességemet magas vérnyomással kezdtem, ami sajnos végig is kísér, sőt mi több vizesedni is kezdtem úgyhogy a toxémiára is folyamatosan figyelni kell.

Lényeg, hogy még nem szültem meg, de már most nagyon sokat segített nekem a szülésznő.Két hete 168/110-es vérnyomással kellett befeküdnöm a kórházba, és ő volt velem több mint négy órán keresztül amíg vizsgáltak.Ő adta az infúziót,ő vette a vért,aztán az Nst-re soron kívül is ő visz...stb.

Szóval én örülök, hogy van és bármikor felhívhatom ha kérdésem van...

Üdv.:37 hetes KM

2009. ápr. 28. 19:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Szinte mindent a szülésznő csinál.De nem baj,ha nincs fogadott,honnan is lenne? A dokival találkozik az ember meg a védőnővel a terhesség alatt.Ne aggódj,mindegyik tudja a dolgát.
2009. ápr. 29. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!