Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most kaptam a védönötöl...

Most kaptam a védönötöl papirt, hogy miket kell majd beszereznem.2csomag vatta a vajúdáshoz. Ez meg minek kell?

Figyelt kérdés
Tudtok olyan oldalt,ahol le van irva mik kellenek? Olyan elavultnak látszik amit a védönö adott... :)
2009. ápr. 28. 11:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom azért van rajta a vatta, mert ahogy folyik a magzatvíz folyamatosan, tartanod kell a lábaid között. Nekem a kórházban adtak vastag betétet (amit majd első nap az osztályon is adnak), hát, 4 óra vajúdás alatt én szerintem 10-et biztos elhasználtam, és még a föld is tiszta magzatvíz volt (mondjunk nekem sok volt a magzatvizem). Amúgy a szülőszobát kérdezed, hogy oda mi kell? Hát törcsi, ha esetleg zuhanyozni akarsz, WC papír, zsepi, ávíz, szőlőcukor, a férjedre is gondolj (üdítő, kaja) mert ki tudja mennyit lesztek a szülőszobán. Ott adnak hálóinget, nem a sajátodba leszel, mert úgyis tiszta vér lesz, papucs, én vittem egy kicsi törcsit amit bevizetett mindig a férjem, azzal törölgettem az arcom. Igazából a szülőszobába nem is nagyon kell más, ha jól emlékszem.
2009. ápr. 28. 11:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Vatta helyett természetesen nyugodtan vihetsz betétet. Egyébként feltételezem, a tágulási vérzés miatt kell, de ilyet még nem hallottam, hogy a védőnő ilyet javasolt. Mivel a vajúdás alatt nem lehet rajtad bugyi, nem árt, ha azért van a lábad közt valami.
2009. ápr. 28. 11:37
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Itt több helyen találsz listát, válogathatsz közülük. Rendes vatta nem hiszem, hogy kell. Nekem anno a papírvattát mondta a védőnő. Amikor én szültem a kórház által adott dolog az papírvatta volt, de soha senki nem mondta, hogy használjam a sajátomat.

2009. ápr. 28. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Gondolom a vérzéshez, szülés utánra. Anyáink idejében még ok is volt.... Érdekes lehet ahogy beragad a varratba.

Most e helyett éjszakai vagy tena extra betét szokásos.....

[link]

[link]

2009. ápr. 28. 11:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia szülés útán kell a vatta, ha mondta a védőnő akkor szerezz be,mert van olyan kórház ahol szülés útáni napokban 1-2 napig nem is lehet betétet használni ,engem is ilyen kórházban császároztak,én is betétet vittem és rám szolt a szülésznő meg az orvos is,hogy még császár előtt vettesek 1-2 csomag vattát a férjemel.Császár útán rakot be alám egy nagy darab vattát a szülésznő,még a műtő melletti megfigyelőbe, mert dőlt belőlem a vér (amít hozol othonrol vattát azt rakják alád)ja meg közben többször megnézte hol a nőgyógyász hol a szülésznő a vérzés mennyiségét.Ja és nálunk vizitkor az orvos megnézte minden kismamának a vérzés mennyiségét és a vér minőségét. Tényleg nem szeretik orvosok ha az első 2 nap betétet használsz.
2009. ápr. 28. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!