A toxoplasma vizsgálat kötelező?
...elfelejtettm, hogy AFP-hez is vettek vért azt most fogom megkapni, és utána megyek megint genetikaira.Mikor kellene a toxoplasmát megnézni?
Lehet, hogy az AFP-vel nézik egyszerre?-bár csak 1 ampulla vért vettem le :O(
szia
nekem automatikusan adtak toxoplazmára beutalót.nem kérdzték, hogy van-e macskám pld.
Nem kötelező, sőt sok helyen fizetni kell érte. De ha csinálják is, minél előbb érdemes, mert a magazat kezdeti időszakára veszélyes leginkább.
Ne félj, biztos nincs baj, mert a manyekok terjesztik leginkább.
Nekem negatív lett, pedig van macskám:-) (tehát még nem estem át a toxon)
A kutyák után moss kezet, és kerüld, hogy szőr kerüljön a ruhádra, és azon helyekre, amikkel érintkezel, pl ágyad, kanapé...
Ne félj, semmi hátrányod nincs!
Szia!
Nálunk is kérni kell,és fizetős vizsgálat,itt 5000ft.
Egyébként nem csak macsek terjesztheti,kutyus is,és még sok minden.Valószínű,hogy átestél már,ha szereted az állatokat,de szerintem is végeztesd el.Mert,ha pos,akkor nem is kell többet sosem csináltatni,csak akkor,ha neg.
Akkor viszont nagyon kell vigyázni,nehogy terhesen ess át rajta.Főleg az elején veszélyes,de adnak antibiotikumot,ha elkapod,ezért jó szűrni,mert van akinél semmilyen tünete nincs,esetleg gyenge influenza szerű.
Boldog babavárást,üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!