Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tehetnék? 16 hetes vagyok...

Mit tehetnék? 16 hetes vagyok és olyan nehezen megy a nagy wc-zés.

Figyelt kérdés
Szinte minden nap egy küzdelem, félek is, hogy a babának ettől nem lehet-e baja? Ja és ha sikerül is, annyi, mint egy nyúlbogyó. Elnézést, de nem tudom máshogy írni. Ráadásul estére úgy tele van a pocim, hogy menni alig bírok. És a gyomrom is fáj estére. Pedig sok gyümit eszek, jughurtokat, zöldséget és rengeteg folyadékot iszok. Mit tehetnék még? Mi lesz még később?!
2009. ápr. 27. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Próbáld ki az olajos magvakat, és a műzlit. Ezek rostdúsak és lazítják a székletet. Nekem az anyósok által sütött magoskenyér segített. Van benen, napraforgó magy, tökmag, szezámmag és lenmag. A reggel műzlibe is belekeverheted, de ne feldolgozott műzlit egyél, az nem segít. Sem a puffasztott, sem a pehely.
2009. ápr. 27. 11:35
 2/11 anonim ***** válasza:

Laevolac szirup 1 kanál.Lazítja a székletet.

1-2 nap és minden rendben lessz.Teljesen növényi.

Esetleg egyél szilvát(befött).

2009. ápr. 27. 11:40
 3/11 anonim ***** válasza:

én laevolacot vettem székletpuhítás céljából, és glicerines kúpot az inger kiváltására.

Mindkettő használható kismamáknál.

Engem megijesztett az orvosom, hogy a nagy erőlködéstől burokrepedésem lehet.

4 hónapos kisfiú anyukája

2009. ápr. 27. 11:40
 4/11 anonim ***** válasza:
sok mindent probáltam szilvalekvárt,tamarint is de eddig csak az activia vált be
2009. ápr. 27. 11:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Én a terhességem elejétől kezdve szenvedek a székrekedéssel, most 34 hetes vagyok.

Hiába ettem sok gyümölcsöt joghurtot stb... nekem nem használt. A hormonhatásra vezethető vissza a székrekedés, ami a belek mozgását renyhébbé teszi.

A Tamarin lekvárt használtam egy ideig - az jó is volt kb. 2 hónapig, aztán már nem használt.

Kb egy hónapja spontán el tudok menni nagy WC-re, de ez is csak annak köszönhető, hogy három olyan étel van amit folyamatosan kívánok - és naponta eszek is - és valószínű, hogy ezek hatására rendeződött a bélműködésem.

(aszalt szilva + puffasztott búza szelet + Tzaziki saláta)

Együtt érzek veled, voltak olyan napjaim, hogy már rendesen rosszul voltam, hogy nem tudtam elmenni WC-re.

Ha bogyózol, a Glicerines kúp lehet még jó. Ez nekem általában segített. Nem szívódik fel - nem jut a keringésbe, viszont amikor elolvad a végbélben székelési ingert okoz és csúszósabbá is teszi az "utat".

2009. ápr. 27. 11:42
 6/11 anonim ***** válasza:
A Levolac cukorszirup. Ha ilyesmit akarsz, akkor inkább főzz este egy nagy adag karamellás tejet. De a 100%-os narancslé is jó lehet.
2009. ápr. 27. 11:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem napi minimum fél-egy kiló kiwi vált be, más gyümölcs nem nagyon hatott, mondjuk nem is volt csak alma....

Minél üresebb gyomorra eszed, annál jobb. Pár hét után lehet hogy hozzászoksz, de egy-két hét szünet után újra hat.

A sok zöldség jól hangzik vitaminok miatt, de nem biztos hogy megéri. én inkább hagyagolom a répát, borsót, kukoricát, brokklit, káposztát, azaz mindent ami felfúj, mert ilyenkor sokszorozza a kínokat.

Sajnos inkább romlás várható. Ha nem múlik, inkább kérj egy gyenge hashajtót a dokidtól, jobb mint a szenvedés és aranyér.

2009. ápr. 27. 11:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a sok jó tanácsot, indulok és beszerzek egy-két dolgot és szépen sorban kipróbálom őket. Remélem lesz olyan ami beválik!
2009. ápr. 27. 11:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Pacific szilvalekvár nekem csak ez jött be!
2009. ápr. 27. 12:57
 10/11 anonim ***** válasza:
A levolac szirup nekem is sokat segitett. Aranyerem lett a sok erőlködéstől ráadásul volt hogy a nagy nyomástól kicsit ki is vérzett. De a szirup nagyon jó volt. Az elején ittam a terhességnek és mostanra már elmúlt a széklet probléma. 30 hetes km
2009. ápr. 27. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!