Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált tesztet ilyen áron?

Kombinált tesztet ilyen áron?

Figyelt kérdés
A 12 hetes vizsgálatnál már nem csinálták meg a kombinált tesztet. Mert elfogyott a pénz a korháznak erre.) Az ultrahangon minden rendben volt. A védőnő azt mondta, nagy valószinüséggel nem is lesz semmi baja a babámnak, meg a 16 héten az AFP vizsgálaton ugyan azt nézik. Ha baj van ott ugy is kiderül. Októbertöl megint fogják csinálni a kombinált tesztete, nagyon nagy tudásu Uhgéppel is de az 30 ezer forintba kerül. Szerintetek is fölösleges erre pénzt kidobni, vagy csak én gondolom ezt így?
2011. szept. 26. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:

de kombinált tesztet úgy emlékszem, hogy 12-14. hét között csinálják.

[link]

Az Afp önmagában nem pontos eredményt ad.

2011. szept. 26. 10:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ha magánba csináltatod, akkor fizethetsz rendesen.
2011. szept. 26. 10:13
 3/8 anonim ***** válasza:

tudtommal augusztus 30-tól már nem ingyenes ez a kombinált teszt sem,ami eddig az volt.

csekket adnak, ha jol tudom 10.000ft-ot mondott a barátnőm rá. neki már fizetni kellett érte, én még belefértem az ingyenes keretbe..:S

a 30.000kicsit sok, s azok szokták megcsináltatni inkább akiknek a kombi nem lett jó azt gondolom. de én mintha 15.000-ért hallottam volna. lehet h az uh miatt lenne 30 ahol kérdezted, mert alapból ahhoz nem társul uh...csak 12 és 18heti van. szerintem kérdezz rá máshol is. (sejtbank.hu-n pl)

2011. szept. 26. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a kombinált teszthez nem vették le a vért a 12. heti uh után (14. hétig), akkor októberben bármit is csinálnak, az nem a kombinált teszt lesz.

AFP kötelező (16. hét), de sok anyukánál ad téves eredményt.

30 ezret nem fizetnék egy kombinált tesztért(?), mert a 2 vérvételes integrált teszt (ami pontosabb is, mint a kombinált) a drágább helyeken is 25 ezer körül van max.

2011. szept. 26. 10:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Az orvosom mondta, hogy így lesz ahogyan le írtam. Ez nyíregyházán van. Szept 5-én voltam a 12 hetes genetikai vizsgálaton és akkor még pénzért sem tudták megcsinálni. Mert még semmi információt nem tudtak mondani. A 30 ezer is biztos az Uh miatt ennyi. De én ezt nagyon sokallom.
2011. szept. 26. 10:17
 6/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

ezt a kérdést én írtam ki anno, mert én is éértetlenül álltam a helyzet előtt..

2011. szept. 26. 11:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges! Én nekem pl. fals eredményt hozott ki, 2 hónapig aggódtam, hogy vajon beteg e a babám, pedig minden más leletem jó volt, még az AFP is. Az amniot is bevállaltam a kombinált miatt.

Nekem egy szar kockázatbecslés elrontotta a terhességem azon idejét, amikor örülni kellett volna a babának, és elmondhattuk volna mindenkinek. De mivel nem voltunk benne biztosak, hogy baj van, így sokan már csak a 24. hét környékén tudták meg!

Sőt még tervezni sem mertünk, így minden cuccot, a babaszobát is úgy alakítottuk ki, hogy ki tudja hogy mi lesz a babával.

És mindezt egy téves eredmény miatt!!Én még egyszer egy kockázatbecslésnek biztos nem teszem ki magam, sem a babámat. Hiszen gondolj csak bele, nem azt vizsgálják, mint uh-n, hogy konkrétan a te babáddal mi van, hanem hasonlítgatják a többiekhez, ami kicsit szerintem már már beteges is, pont a mai világ deformitását mutatja!

Mert attól még hogy valaki bármilyen rendellenességgel születik, legyen az akár egy szívbetegség, attól még élhet olyan teljes életet, mint a kortársai, sőt még túl is élheti őket.

Szóval én nem ajánlanám, de ahogy manapság az orvosok is mondják, a döntés a tiéd!

2011. szept. 26. 11:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én már el döntöttem igazábol még mielőtt a kérdést ki írtam, hogy nem csináltatom meg. Abbol a pénzböl rengeteg mindent meg tudok venni a babának. Lenne rá pénzünk, de én annyira feleslegesnek tartom. A 12 hetes genetikán annyira minden rendben volt. Olyan szépen láttam én is mindenét. Igaz én csak egyszerü ember szemével nézem mikor ultrahangra megyek is, de én ugyan olyannak látom mint a többi babát. Semmi elváltozást vettem észre rajta.

Maszek alapon járok Uh-ra és nagyon alaposan meg szokta nézni az orvosom és persze én is látom. Utólag már ugy menekült az UH elöl, hogy elég volt utolérni. Ugyhogy bennem semmi érzés nincsen, hogy menjek egy ilyen vizsgálatra.

2011. szept. 26. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!