Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent konkrétan a veszély...

Tittiritty kérdése:

Mit jelent konkrétan a veszélyeztetett terhesség? Mit szabad és mit nem szabad tennie annak, aki veszélyeztetett?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel pozitív lett a tesztem:-) Dokihoz csak hétfőn tudok menni és félek, hogy veszélyeztetett leszek. 37 éves vagyok, 1. gyereket várom, dohányzom, volt egy vetélésem, amit missed ab. követett, brutálisan stresszes a melóm. Szerintetek esélyes vagyok rá?
2009. ápr. 26. 08:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
No sex.emelés,kávé,cigi és nagyon sok ágy pihenő +az orvos tuti ír fel utrogestent!!!Gratulálok!
2009. ápr. 26. 08:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Sztm nagyon korai hétfőn dokihoz menni ha tegnap lett + a teszted.Akkor még csak petezsákot lát.Sztm érdemes várni 2 hetet és addigra jó eséllyel lesz már szívhang.
2009. ápr. 26. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én még annyival egészíteném ki az előttem szólók válaszát,hogy: Igen esélyes vagy a veszélyeztetett terhességre.Nem csak a korod miatt hanem mert volt már 1 missed ab-d.(nekem is)A dohányzást próbáld meg abba hagyni,pihenj amennyit csak tudsz,ne fürödj meleg vízbe inkább tusolj.Ne emelj,próbálj kiegyensúlyozott lenni.A munkádat abba kellene majd hagynod ha annyira stresszes.De szerintem a doki kifog írni táppénzre.Valószínűleg el is fog látni jó tanácsokkal,hogy ilyenkor mit kell tenned.Én mennék dokihoz hétfőn,minél előbb értesüljön a terhességről.Magam is rögtön mentem a pozitív teszt után.És az orvos megértette az aggodalmamat,nem nézett rám furán.Bízom benne,hogy ez a terhességed zökkenőmentes lesz és élvezni fogod minden pillanatát.A legjobbakat kívánom nektek.

24 hetes

2009. ápr. 26. 09:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Akinek már volt elhalt terhessége,az már a következővel autamatikusan veszélyeztetett terhes még ha ezzel a terhességével minden rendben van akkor is.
2009. ápr. 26. 09:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is veszélyeztetett terhes vagyok.Nekem tilos a fürdés, emelés, szex, munka, már az első perctől itthon kell feküdnöm, de már elértem, hogy napi 1 óra séta megengedett.

Amikor halványan pozitív lett a tesztem másnap mentem a dokihoz, látta a petezsákot.6 hetesen már voltam védőnőnél, kiállította a kiskönyvet, így táppénzre tudtam menni, hogy feküdjek, pedig akkor még szívhangja sem volt a kicsinek.

Menj mihamarabb orvoshoz, hogy te is pihenhess.

Sok sikert.

31 heteske

2009. ápr. 26. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is volt missed ab-om, de engem nem tekintettek automatikusan veszélyeztetettnek. A dokik nálunk csak két-három vetélés után veszik "szigorúbbra" a dolgot.

Szerintem ez helyenként és orvosonként változó.

Persze a munka és életkörülmények is biztos befolyásoló tényezők ebben.

2009. ápr. 27. 08:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszaitokat! Szerdán tudok dokihoz menni. Őrjítő lehet feküdni egész nap :-( Elég pörgős tipus vagyok. Megírom majd, hogy mi lesz a fejlemény:-)

Boldog babavárást Nektek!

2009. ápr. 27. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!