0.98 lett az AFP értékem, amire azt mondta a doki, hogy rossz, mert 1alatt van, és mivel 35vagyok menjek amniocentézisre? Én ezt nem értem!?
Köszönöm a válaszokat- kicsit pontosítok! Egyébként abban egyetértünk mindenkivel ahogy látom, hogy a 0.98-as AFP eredmény NEM rossz!!
Szóval mivel 35vagyok a dokim mondta, hogy menjek genetikai tanácsadásra, ami majd egy beszélgetés lesz- és amit egy válaszoló leírt, hogy előzmények, leletek alapján mondanak valamit.
Elmentem a genetikára, ott végignézték a leleteimet, ami mind jó, mind negatív, UH-k is, tarkóredő is, orrcsont is, minden oké. Azt mondta, hogy akkor majd az AFP-vel menjek vissza hozzá 3hét mulva, és ha az is jó, akkor elköszönünk egymástól. Tegnap mentem vissza a genetikára az AFP eredményemmel, meglátta, nem is nézte, hogy mi volt előtte, hogy minden oké volt- csak közölte, hogy 35vagyok az AFP rossz, jövö héten magzatvízvétel, csütörtökön jelentkezzek kórházi felvételre!!!
Persze meg sem tudtam szólalni először, de végül mondtam, hogy elmennék még a saját dokimhoz is megbeszélni a dolgokat, de végül úgy döntöttem, hogy Hajdú Krisztinához megyek, és hétfőre bekönyörögtem magam hozzá. Ha ő nem fogja ajánlani a szúrást a vizsgálat és leleteim alapján, akkor kedden lemondom az egészet. EGyébként sem tartom indokoltnak. Főleg egy ilyen dokitól aki másodszorra lát életében, alig nézte meg a papírjaimat, csak leszarozta a JÓ véreredményemet, és már küldene is a szúrásra.
Csak dühít ez a doki- hogy ilyen félvállról veszi a dolgokat, és még rá mondják, hogy milyen alapos és hogy aggódik, azért küld ilyen vizsgálatra!!!ÁÁÁ
Mindenkinek köszi a választ!!
Én csak azt nem értem az egészben, az egyik embernek jó a 0,98-as AFP a másiknak meg nem. Szerintem ez az orvos akkor is elküldött volna amnióra ha 1 fölött van az eredményed az életkorod miatt. Nekem is van olyan ismerősöm akinek jó lett az AFP-je de mivel 35 automatikusan küldik amnióra, ő nem ment. Az orvos lecseszte, hogy akkor szüljön beteg gyereket, ha ilyen felelőtlen, de mégsem lett beteg a baba makk egészséges.
De miért is lett volna beteg mikor minden érték jó volt, az orvos meg csak a kötelező protokollt követve frászt hozott a kismamára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!