Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A minimálbér után mennyi...

A minimálbér után mennyi táppénz jár, illetve egy gyermek után mennyi a családi pótlék összege?

Figyelt kérdés
2007. júl. 13. 12:13
 1/4 anonim válasza:
100%
Szia én ugy tudom, igaz még nics gyermekem, hogy 1 gyermek után 12200forint a családi püték.De a a gyermek tartósan beteg esetleg mozgdkorlátozzott vagy egyébb més ogyatékossága van akkor emelt családi pótlékban részesül,melynek értzéke ghyermrkrnként25857 forint.
2007. júl. 13. 12:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A táppénz a nettó jövedelem 65-70%-a.Attól függ hány évet dolgoztál.Az első 15 napot a munkáltató fizeti.
2007. júl. 17. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:

hm...

elismerem, elnéztem a témát kicsit. nem számolgattam utána. Mondjuk a jobban keresők pampoghatnak ezek után, bár más téma, hogy hallgass a nevük az adókedvezmény miatt.

viszont azt olvasom, hogy a táppénz így azoknak lesz rosszabb akik bruttó 260e felett keresnek, az egykulcsos adó pedig bruttó 300e felettieknek jött jól. Tehát lesz egy réteg aki csak rosszabbul jár.

Igaz annyira nem hullatok könnyet a nettó 160e Ft-ot keresőkért sem (nem azért mert csóró szarul kereső lennék, vagy lettem volna)

noh mind1, ettől még áll az állításom, hogy kocsog módon ellentétesen intézkednek mint ahogy ígérik, de bevallom, ebben a témában nem volt teljesen igazam.

2011. márc. 18. 10:04
 4/4 anonim ***** válasza:
fenébe. nem ide akartam írni, a második alkalom 2 év alatt, hogy ennyire félrepostolok egy kommentet. elnézést.
2011. márc. 18. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!