Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi magasvérnyomásos...

Terhességi magasvérnyomásos baj megelőzése/kivédése? (többi lent! )

Figyelt kérdés
Olyanokat keresek akiknek az előző terhességekor magas volt a vérnyomása, esetleg toxémiás volt. És a mostani, vagy a következő terhességetekkor hogy védtétek/véditek ki a vérnyomás emelkedését?
2011. szept. 7. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:
nem tudod kivédeni, sómentes diétát tarts, de konkrétan kivédeni nem tudod, hiszen azt sem tudják, mitől alakul ki. Nekem a 14. héten kezdett a második terhességnél vizesedni mindenem, az első terhességnél semmi ilyen jellegű problémám nem volt. Elhiheted, hogy mindent megpróbáltam, húztuk, amíg csak lehetett, de mégis kórház lett a vége, aztán indított szülés a toxikózis miatt. Szerencsére nem lett semmi baja a babának, csak egy kicsit korábban született annál, amikor ki akart volna bújni, de miután súlyos toxikózisom volt nem ajánlják az orvosok a harmadik terhességet, mert nem biztos, hogy akkor is mázlink lesz. Megoldást nem tudnak ajánlani, csak lebeszélnek. Több orvosnál jártam emiatt, hátha valaki mást mond, de senki nem bíztat semmi jóval. Ha egyszer már kialakult, akkor nagyon nagy az esély, hogy lesz a következőnél is, ráadásul még durvább formában.
2011. szept. 7. 09:40
 2/9 anonim ***** válasza:

A magas vérnyomás nekem is volt elsőre, igaz csak szülés előtt pár héttel jelentkezett, toxémia szerencsére nem volt.

Ezt most úgy előztük meg hogy rendszeresen mérem a vérnyomásom, most 32. héttől szedek rá dopegytet ezzel most rendben van.Elsőnek igaza van kivédeni nem tudod, ha toxémiás voltál az elsőnél akkor valószínű másodjára is az leszel, ezt maga a terhesség okozza, nem az hogy bármit is rosszul csinálnál. Ezért lebeszélik általában az anyákat a további szülésekről. Ha viszont az elsővel nem volt ilyen gond, és a következő baba apukája ugyanaz, mint az elsőé, akkor nagyon ritkán alakul ki másodjára toxémia. Ezt a dokim mondta, és benne maximális a bizalmam.

2011. szept. 7. 10:47
 3/9 anonim ***** válasza:

első vagyok

apuka nem változott az első terhesség óta, én sem :-)

a toxaemia mégis kialakult, feltételezhetően egy betegség szövődményeként, ami már megvolt az első terhességnél is, csak akkor a szervezetem még másképp reagált erre a betegségre és a terhességre együtt, azóta valami ellenanyag felhalmozódhatott a véremben (de ez csak feltételezés), ami miatt a változatlan körülmények ellenére mégis elég súlyos formában kialakult a toxikózis. Azt én is hallottam, hogy azonos apuka esetén erre kicsi az esély, de nálunk mégis megtörtént, erre már csak ilyen "vélhetően ez meg az történt" választ kaptam. Szóval sajnos ez sincs kőbe vésve.

2011. szept. 7. 11:23
 4/9 anonim ***** válasza:

érdekes amit írtok mert nekem meg azt mondták: ugyanannál az apukánál nem valószíbű hogy a másorik terhesség is toxémiával végződik. nekem első terhességem végződött azzal 32 hétre császároztak. és éppen emiatt nem merünk újabb babát vállalani mert mindketten majdnem rámentünk. azt olvasgattam, mert sokat jártam utána hogy a másodiknál ált. a vérnyomás szokott megemelkedni de már nem olyan extrémül.

kivédeni nem lehet semmivel. ugye a toxémia tulképpen A szervezetbe "bekerült " idegen génektől van., és ezért mondják hogy másodjára nem valószínű hogy olyan súlyos lesz mivel addigra az anya szervezeti "megismerte" az új géneket.

2011. szept. 7. 12:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Röviden leírom az én történetem: Első terhességem toxémiával ért véget, a 29. héten megcsászároztak. Szerencsére makk egészséges lányom született, és azóta már igazi kiskamasz.

A második terhességem (2 éve volt) alatt sokkal gyorsabban és durvábban zajlott le a magas vérnyomás és minden ami vele jár... a 25. héten sürgősségi császárral világra hoztam a kicsi fiam, súlyos preeclampsia (régi nevén toxémia) miatt,és sajnos 8 napos korában elveszettem Őt. Ezt azóta sem hevertem ki. Másik apukától van mint a lányom, a kisfiúnk lett volna az első közös babánk, a páromnak meg mindenhogy az első gyermeke.

Nagyon-nagyon szeretnénk kisbabát, ez minden vágyunk és a lányomnak is hogy kistestvére legyen. Túl vagyok rengeteg kivizsgáláson, mindenen. Az orvosom (ugyanaz mint akinél 2-szer szültem) bizakodó.

De ha rágondolok magára a terhességre, akkora félelem és pánik lesz rajtam úrrá, sokszor sírok emiatt.

Bármit megtennék hogy a vérnyomásom rendben legyen, azt hittem talán itt van köztetek olyan aki járt hasonlóan mint én, de a következő terhességét gyógyszerrel sikerült normálisan kihordania.

2011. szept. 7. 13:26
 6/9 anonim ***** válasza:
nem tudom hogy a te esetedben segít e, de az első terhességemnél magas volt a vérnyomásom, toxémia is volt, bár nekem későn jött ki 39. héten. a másodiknál hogy kivédjem omega 3-at szedtem végig naponta 3*3-at. A vérnyomásos egyszer sem volt magasabb mint 120/80. A családban magas vérnyomás kezelésére más is fordult már az omega 3-hoz, bár ők nem voltak kismamák, és nekik is segített. Azóta elkezdtem paleolit táplákozást, és a 3. terhességemet szinte meg sem éreztem. Végig problémamentes volt. Ha esetleg érdekel az interneten utánanézhetsz és fórumon orvosoktól is kérdezhetsz konkrétan a témával kapcsolatban.
2011. szept. 7. 14:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2011. szept. 7. 14:40
 8/9 gica04 válasza:
Én is ebben a cipőben járok, azzal a különbséggel h nekem már utban van a pici. 180/120 volt a vérnyomásom a kisfiammal aki 3 héttel korábban született a toxémia miatt. Az orvosom azt mondta ez nem ismétlődhat meg ilyen mértékben ennél a babánál. 11 hetes vagyok azt mondta a dopegytet már most kezdjem szedni.
2011. szept. 7. 15:48
 9/9 anonim ***** válasza:

12.10-es vagyok

akkor téged olvastalak a másik kérdésben :(

igazán sajnálom.szörnyű lehetett.

mint ahogyan írtam nekem 32hétre volt sos császárom. és én is a mai napig rettegek ha a terhességemre gondolok pedig már 13 hónapos a kislányunk. Félek, féltem az életemet. és nekem sem elég az hogy azt mondták: valószínű nem ismétlődik meg. írd be ide a babákba vagy a terhességbe hogy toxémia és rengeteg kérdést ad ki. én napokig ezeket bújtam plusz a guglit is. megnyugtató választ úgy igazából nem találtam de viszont sokan írták azt hogy annyira durva nem volt a második terhesség mint az első. Tény hogy senki még a dokik sem tudják hogyan reagál ismét a szervezeted, de nagyon remélem és kívánom ha ismét belevágtok, ne legyen semmi gond és legyen egy/két gyönyörű szép, egészséges babátok. a lányommal a mai napig hetente kétszer járunk gyóygtornára. rengeteg utánajárás, pénz fekszik amögött hogy a lányom ott tart ahol tart. a félelem bennem van és sajnos ez gátol abban hogy ismét anya lehessek.

sok sok erőt nektek :)

2011. szept. 7. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!