Mit tehetek ilyen esetben? 20 hetes mami vagyok,és tegnap kaptam egy levelet,melyben közölték hogy jogutódlás nélkül megszünt a cég ahol dolgoztam.
Csak azt tudom, hogy kirugni nem rúghatnak, normális esetben. Szerintem kérdez meg valami munkajogászt, mert lehet, hogy nagyobb végkielégítés vagy valami plusz járna neked. Nem szabad lemondani semmi plusz-ról, főleg a jelen helyzetben. A többi dologban is biztos tudnak segíteni. A Neten tuti, hogy lehet találni ilyen szakembert.
Sok szerencsét!!!
Szia!
Először is: Ne ess pánikba!
Másodszor:
Dolgozol most, vagy már táppénzen vagy?
Mióta dolgoztál ott? Ha három évnél régebb óta, akkor jár a végkielégítés.
Milyen dátummal szűnt meg a cég? (Ha nem vagy most táppénzen és 3-5 napon belüli ez a dátum, akkor még visszamenőleg fel tud rendes táppénzre venni a doki, ellenkező esetben csak passzív táppénzre.)
Kimásolom a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról leszedett gyerekfüzetből az ide vonatkozó részt:
"Ki jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre?
Az ellátás annak a biztosított nőnek jár, aki a szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt és a biztosítás tartama alatt szült.
Az előzetes 180 nap biztosítási időbe a tényleges biztosításban töltött időn túl még milyen időtartamot lehet beszámítani?
- a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét,
- közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejét.
- a rehabilitációs járadék folyósításának idejét.
Jár-e terhességi-gyermekágyi segély a biztosítás megszűnését követően?
Csak akkor, ha az anya a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon túl táppénz (illetőleg baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő 28
napon belül szül. "
Ezek szerint, ha táppénzen vagy, akkor fog járni a tgyás és a gyed is, mert annál is van egy olyan megkötés, hogy ha nincs jelenleg biztosításod, de járt a tgyás, akkor jogosult vagy gyedre.
Itt tuti segít Szakbarbár és Zsanna!Adj meg minden adatot(munkaviszony kezdete-vége,munkabér bruttóban,stb.)és várj türelmesen a válaszra!Munkaügyibe tutira jelentkezni kell,onnan jogosult leszel tgyás-ra ill.gyed-re is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!