Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell csinálni ha nagyon...

Mit kell csinálni ha nagyon vizesedik a lábam, és óriásira dagadt?

Figyelt kérdés
Eddig csak a bokámnál volt látványos, mostmár a lábfejem is feldagadt, anyira feszül rajta a bőr hogy alig tudom mozgatni. Azt tudom hogy ilyenkor fel szokták polcolni, van még valami hatásos dolog rá? Meddig tud ez dagadni, akár szét is repedhet a bőröm?A felpolcolás használ amúgy? Legkorábban holnap tudok vele orvoshoz menni....Kérek mindenkit akkinek van tapasztalata segítsen....
2009. ápr. 20. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:

szia! a lábadat ne lógasd, polcold fel, és pihenj sokat. próbálj meg inkább papucsban lenni otthon, utcára pedig kényelemes laza lapos talpú cipőt használj. kerüld a szorító ruhadarabokat. kerüld a túl sós és fűszeres ételeket, igyál sok folyadékot, mert az vízhajtó hatású. vízhajót nem kell szedned, és ilyenkor a zöld tea ami vízhajtó hatású is max. 1 pohárral ihatsz. legalább 2 l folyadékot igyál. sajnos többet nem igazán tudsz tenni, az oedemásodás vizesedés oka, a súly, a terheség előrehaladta, a meleg a sok járás. legfontosabb a pihenés polcolt lábakkal.

üdv 29 heteske

2009. ápr. 20. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondolom kismami vagy és azért dagad a lábad?

Ha igen, akkor ez azért van, mert a bab nyomja a hasi vénát és nem tud úgy visszaáramolni a vér.

Valóban fel kell magasra tenned a lábaidat, hogy könnyebben visszaáramolhasson a vér.

Még azt szokták javasolni, hogy kevés folyadékot fogyassz és a sót ki kell iktatni az étrendből, mert az megköti a vizet.

Én is nagyon dagadtam, de szerencsére nem lett baj!

nagyon oda kell figyelni. még szokták ellenőrizni a vérnyomást is - én magamnak naponta mértem- mert ilyenkor felmehet és az baj, meg a vizeletben a fehérjét is nézik - az is gond a babának. -- ezeket a dagadás miatt!!!

Szóval lábak fel, kevés folyadék és a sót teljesen elfelejteni.

egyébként a bőröd nem reped ki, csak átereszti a vizet és folyni fog - mintha erősen izzadnál.

Üdv: E.

2009. ápr. 20. 15:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!
2009. ápr. 20. 15:15
 4/5 anonim ***** válasza:

A vérnyomásodra is figyelj oda, a barátnőmnek is ugyanilyen extrém lábdagadással kezdődött, 200-as vérnyomással császározták toxémia miatt.

Nem ijesztgetni akarlak, de nála is az volt a baj, hogy a védőnő, a doki is csak legyintettek, hogy ugyan ez csak sima vizesedés, mivel más toxémia tünete nem volt.

2009. ápr. 20. 15:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Ú te jó ég. Nagyon köszi mindenkinek. Egy csomó dolgom lenne de akkor most lepihenek, és felteszem a lábam.Csak a vasalni való vasalódna ki nélkülem és minden jó lenne....
2009. ápr. 20. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!