Mit kell csinálni ha nagyon vizesedik a lábam, és óriásira dagadt?
szia! a lábadat ne lógasd, polcold fel, és pihenj sokat. próbálj meg inkább papucsban lenni otthon, utcára pedig kényelemes laza lapos talpú cipőt használj. kerüld a szorító ruhadarabokat. kerüld a túl sós és fűszeres ételeket, igyál sok folyadékot, mert az vízhajtó hatású. vízhajót nem kell szedned, és ilyenkor a zöld tea ami vízhajtó hatású is max. 1 pohárral ihatsz. legalább 2 l folyadékot igyál. sajnos többet nem igazán tudsz tenni, az oedemásodás vizesedés oka, a súly, a terheség előrehaladta, a meleg a sok járás. legfontosabb a pihenés polcolt lábakkal.
üdv 29 heteske
Szia!
Gondolom kismami vagy és azért dagad a lábad?
Ha igen, akkor ez azért van, mert a bab nyomja a hasi vénát és nem tud úgy visszaáramolni a vér.
Valóban fel kell magasra tenned a lábaidat, hogy könnyebben visszaáramolhasson a vér.
Még azt szokták javasolni, hogy kevés folyadékot fogyassz és a sót ki kell iktatni az étrendből, mert az megköti a vizet.
Én is nagyon dagadtam, de szerencsére nem lett baj!
nagyon oda kell figyelni. még szokták ellenőrizni a vérnyomást is - én magamnak naponta mértem- mert ilyenkor felmehet és az baj, meg a vizeletben a fehérjét is nézik - az is gond a babának. -- ezeket a dagadás miatt!!!
Szóval lábak fel, kevés folyadék és a sót teljesen elfelejteni.
egyébként a bőröd nem reped ki, csak átereszti a vizet és folyni fog - mintha erősen izzadnál.
Üdv: E.
A vérnyomásodra is figyelj oda, a barátnőmnek is ugyanilyen extrém lábdagadással kezdődött, 200-as vérnyomással császározták toxémia miatt.
Nem ijesztgetni akarlak, de nála is az volt a baj, hogy a védőnő, a doki is csak legyintettek, hogy ugyan ez csak sima vizesedés, mivel más toxémia tünete nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!