Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az igaz, hogy terhesség alatt...

Az igaz, hogy terhesség alatt nem szabad epret enni? Ha nem szabad akkor pedig miért nem?

Figyelt kérdés
2008. márc. 8. 16:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet nem hallottam, azt tudom, hogy a kisgyereknek nem lehet adni, mert allergiás lehet a magra. De a terhességről ilyet nem hallottam. Szerintem nyugodtan eheted. A hugom is sokat evett és nem volt se neki sem a babának semmi baja.
2008. márc. 8. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet enni terhesség alatt is!! Arra kell odafigyelni, hogy jól meg legyen mosva! Ez azoknál a kismamáknál nagyon fontos, akik még nem estek át a toxoplasma-n. Ugyanis a földön termő gyümölcsök és zöldségek hamarabb lehetnek fertőzöttek a toxoplasmától.

Sajnos én sem estem át a terhesség előtt, de most meg nem szabad elkapni!

2008. márc. 8. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én már ettem és semilyen toxoplazmám nem volt se elöte se utána azt meg mindenki tudja hogy minden gyümölcsöt meg kell mosni egyél nyugodtan habár nekem most még nem izlet nagyon viz ize van én még várok a májusi érésre és akkor bepótolom most csak olyan szépek és kivánatosak nyugodtan lehet enni esetleg tuningold fel egy kis tejszinnel na de pezsgö nélkül:)))))
2008. márc. 8. 17:52
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Üzenem a második válaszolónak, hogy a toxoplasmát csak állati eredetű ételektől, hozzávalóktól lehet elkapni!!!

Én simán eszem az epret. Úgy tudom mint az egyik válaszoló hogy szoptatás alatt és kisgyerekeknek nem lehet epret enni az allergia miatt. Ugyanúgy mogyorót sem 1 éves korig.

2008. márc. 8. 18:13
 5/12 anonim ***** válasza:
31%
Én meglennék halva egy kis eperért,de még nem szabad,mert ezeken tuti tele van vegyszerrel stb.Alig várom a május.A kórházi látogatásra a beugró egy kiló eper lesz minden látogatónak:):):)
2008. márc. 8. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Ne egyél epret, mert tele van vegyszerrel. És ne menj boltba, sétálni, mert nagy a szmog.
2008. márc. 8. 22:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

jajjjjj, hagyjuk máár:) én naponta eszem a finom epret, jól meg is mosom, és boltba is megyek és emberek közé, és ugyanúgy élek, mint eddig és teljesen jól vagyok!!!

Az előttem szóló is ezt akarta kifejteni sztem rövidebben :) szóval nyugodtan edd meg az epret, ha kívánod. A paprika, paradicsom...nincs tele semmivel, a joghurt a túró rudi... TARTALMAZ: E- E- E-..... ne együnk semmit, csak a kerti sárgarépát? jaa, atr sem, TOXOPLAZMÓZIS-VESZÉLY!!!!! ugyan már...

2008. márc. 9. 02:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet enni, csak jól meg kell mosni. A 4. válszolóval ellentétben azt mondom, hogy mosatlan gyümitől is lehet toxoplazma fertőzésed. Utána jártam, hidd el. Amúgy én is ettem már epret.

19 hetes kismami

2008. márc. 9. 13:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha a macska belekakált az eperföldbe, akkor akár a mosatlan epertől is lehet toxoplazmát kapni...
2008. márc. 10. 07:35
 10/12 anonim ***** válasza:

A kkor most PONTOSAN:

A toxoplazma fertőzést leggyakrabban MACSKÁKTÓL kapjuk el, nem epertől, meg ilyen hülyeségektől.

Egy macska élete folyamán majdnem 100 %, hogy túlesik ezen a fertőzésen, de CSAK 2 HÉTIG üríti a kórokozókat!!!

Szóval nó para!!! De ez, hogy ne egyél epret, mert toxoplazmát kapsz, ez valami eszméletlen!

Az alapvető higiéniai szabályokat meg alapvetően betratjuk.

Ennyi

2008. márc. 10. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!