Van valaki akinek mostanában volt abortusza? Ha igen akkor milyen érzés?
Nekem spontán vetélésem volt,amit majdnem orvos kezdett el.A szerencsém az volt,hogy pont akkor jött meg a műtét elött.De még így is borzasztó volt,mert szerettük volna nagyon a kisbabát.Testileg nem volt megterhelő,mivel kisterhes voltam,de lelkileg nagyon is,még a mai napig azon rágódok,mit tettem akkor rosszul,hogy nem maradt meg a babám.
üdv.16hetes pocis
Szia! Nekem kedden lesz 2 hete, hogy megműtöttek. A 8. héten voltam UH-n, ahol megállapították, hogy nincs szívhang. :(
A menete sok mindenben kórhátfüggő, azt tudom leírni, ami velem történt. Még én sem szültem, de nem kellett előző nap befeküdnöm, a műtét napján reggel 7-re be kellett mennem a kórházba, egy kis adminisztráció után szobát kaptunk, vettek vért a vércsop. miatt. 8-kor volt egy vizsgálat, ahol felhelyezték a méhtágítót (laminaria). Ez is egyénfüggő, ki mit érez. Én majd' belehaltam, sírtam is közben. Utána pihi, várakozás. Fél 1 fele gördült be az ággyal a műtőssrác, betoltak a műtőbe, ahol vénás altatást kaptam. 20 perc múlva már az ágyamban ébredtem, kis alhasi fájdalmam volt, meg véreztem persze. Jött a Párom rögtön látogatni, így én nem pihentem ki magam. Miután kevésbé voltam kába, lezuhanyoztam, felvettem a saját hálóingem, majd lesétáltunk a kórház udvarára egy padra. Este fél 7 körül jöhettem haza. 3-4 napi vérzés után a lelki fájdalmon kívül semmi nincs, a dokim 1,5 hét után óvszeres szexet is engedélyezett. Kitartás!
5 napja volt abortuszom, nem egészségügyi okokból, hanem mert így döntöttem. Mielött elkezdenétek köpködni, igen védekeztünk, igen megakartam tartani, a pasim görény volt (azóta lelécelt), viszont egydül sajnos nem voltak adottak az anyagi körülmények. Ezeket csak elöljáróban azért irtam le hogy megkiméljelek titeket a felesleges szurkálódástól.
Technikailag ugy zajlik a dolog, hogy azokután hogy egyeztettél orvosoddal és elintézted a családvédelmis papirokat no meg a labort, első terhességnél az esetek nagy százalékában (ahogy nekem is) be kell feküdnöd a korházba a műtét elötti estén, és felhelyezik neked a lamináriát. Ez kicsit kellemetlen én aludni nem tudtam tőle, de különösebb fájdalmat nem okoz.
Másnap reggel pedig irány a műtő, aholis ha nincs különösebb egészségügyi problémád, nem válogathatsz, altatnak.
Mi 10 precenként kerültünk sorra a műtöben, ugyhogy gondolom orvosi szemmel nézve nem magy műtét.
Miután felébredtem az altatásból, (kb 10 perc) nem éreztem semmi fizikai fájdalmat bár elég erős volt a vérzés.
Aztán napokig enyhe menstruáció szerű tüneteid vannak (enyhe görcs + vérzés).
A fizikia "érzés" része ennyi.
Lelkileg pedig magadnak kell elszámolnod a döntéseddel.
Fizikai fájdalom elviselhető de a lelkiekkel meg kell küzdeni keményen. Gondold át a dolgot mielőtt cselekszel
Elkísér életed végéig és szinte feldolgozhatatlan.
Ha nem bírod a lelki terhelést, inkább kérd szakember segítségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!