Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18. heti ultrahang lelet...

18. heti ultrahang lelet vélemény?

Figyelt kérdés

tegnap voltam 4d ultrahangon ami egyben a 18.heti is volt...kicsit megijedtem..nagyon nehezen látták fejjel lefelé feküdt a hasam aljában a feje lent jobboldalt volt..leirom a leletet..

rendkivül nehéz látási viszonyok mellett uterusban egy magzat..

um szerinti terhességi kor 20hét 5nap

koponyavégü hosszfekvés...

biometria bpd fejátmérő 43 mm

hc fejkerület 157 mm

ac haskorfogat 119 mm...

fl combcsont 27 mm...

becsült súly 225 g

épnek imponáló koponya...normál agyszerkezet..

oldalkamra 6.5 mm tágassága norm.

gerinc párhuzamos követhető...

ritmusos magzati szivmüködés 140/min 4üregű szív...rekesz sejthető...

gyomor hólyag telitődik...norm belek...

minkdkét vese ábrázolodik...üregrendszeri tágulat nincs...

szabályosnak imponálo testköntur..

ép hasfal..

4végtag ábrázolódik

lepény hátsó falon

norm mennyiségű magzatviz...

köldökzsinor 3ér keresztmetszett ábrázolódik...

biometriai adatok alapján 18hét 4nap...

jelenleg durva fejlődési rendelleneség nem ábrázolodik..

tekintettel a nehezen vizsgálhatóságra illetve a 2héttel kisebb biometria kontroll ultrahangra visszarendeljük dr bárdos péterhez...

szerintetek ez jó?? normális az hogy igyfeküdt? most fája hasam ott ahol ultrahangozott mert nagyon megkellett nyomkodni..és néha ott ahol most feküdt a pici ott szokott érzékenyebb lenni ez baj? kicsit megijedtem..

18khm

2011. aug. 24. 06:45
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Teljesen normális lelet, nyugodj meg. A babád csak nagyon mélyen befúrta magát, de ez teljesen normális dolog, sokszor előfordul. Most csak azért jeletett gondott, mert pot a 18. heti, genetikai szűrést nehezitette meg. Más UH vizsgálaton elintézték volna annyival, hogy nem sok minden látszik, minden rendben anyuka...

Aért hivtak vissza kontrollra, mert a mensid alapján számolt kor 20 hetes, a baba méretei meg 18 hetesek. Tehát elviekben lehet, hogy lassabban fejlődik, a gyakorlatban ennek millió oka lehet, elmérték, elszámolták, stb. Egy ilyen lelet önmagában semmit nem számit, kontroll uh-n majd azt nézik, hogy nőtt-e, fejlődött- )és milyen ütemben) a magzat a 2 hét alatt. Ha normálisan gyarapszik, akkor minden a legnagyobb rendben. :)

Azért azt tisztázd, hogy 18 vagy 20 hetes vagy-e!

2011. aug. 24. 07:05
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm:::)...7hetes korom óta 2héttel "kisebb" de csak azért lehet szerintem mert a menszim mindig késegetett..
2011. aug. 24. 07:08
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Minden rendben van és lesz is ez csak rémisztőnek tűnik a fekvés, meg hogy nem jól látható, és hogy viszarendeltek,de hidd el ez jó eredmény.

Azért rendeltek vissza,mert fejvégű fekvésben volt, és úgy bizonyos méreteket nehezebb megmérni, és pontos leletet szeretnének adni neked.

Az hoyg így feküdt a baba egyáltalán nem baj.

Nekem a kislányom (az első baba) már a 23. héttől így feküdt,és így is maradt szerencsére.

Egyébként minden adat jó, minden stimmel, egyszerűen csak szeretnék megnézni hyg miért eltérőek a méretek két különböző számítási módnál és szeretnék megnézni alaposabban azokat a részeket amelyeket kevésbé láttak emiatt a fejvégű fekvés miatt.

Boldog babavárást!

2011. aug. 24. 08:36
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a megnyugtatást:)...és az mitől lehet hogy lent jobboldalt érzékeny a hasam..ott fekszika baba de ez baj? vagy hogy ultrahangon nagyon megnyomkodtak?
2011. aug. 24. 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Is-is.

Ha valahova nagyon befészkeli magát a baba akkor nyomhat annyira hoyg fájdalmat okozzon. Gondolj bele,idegek futnak,élő szerve(ke)t nyom.

De az is lehet hogy nagyon megnyomkodtak és attól érzékeny. El fog múlni, ha mégsem múlna el nappokon belül és vagy erősebb panaszokat okoz akkor érdemes megnézetni dokival.

De őszintén mondom,később még több ilyen lesz! ;-)

2011. aug. 24. 09:35
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen kedvesek vagytok:))
2011. aug. 24. 17:08
 7/7 A kérdező kommentje:
mért van az hogy akár mit kérdezek alig válaszolnak?? kissé lehangoló:(
2011. aug. 25. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!