Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamaként mire kell odafigye...

Kismamaként mire kell odafigyelni a napozásnál?

Figyelt kérdés
Mennyire érheti a hasamat a nap? Meddig lehetek napon?
2009. ápr. 16. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem a hasam alig érte a nap, oktre voltam kiírva amúgy...arra vigyáztam.meg persze naptej, pluszs fejemet védtem nehogy napszúrást kapjak...tengernél voltunk
2009. ápr. 16. 15:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Az orvostudakozón ma olvastam valakinek dr.Hamvas válaszolt ilyen jellegu kérdésre és hát a napozást egyátalán nem ajánlja az eros UV sugársás végett sem. A hasat nem ajánlatos napoztatni.
2009. ápr. 16. 15:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is olvasgattam, meg nem tudom mondani már, hogy hol találtam, a lényeg az, hogy a doki szerint csak szűrt fényben lehet napozni, tehét fa alatt, és magas faktorú krémmel:) És persze nem szabad a napon lenni 11-3ig, amíg a legerősebb az UV sugárzás.

2009. ápr. 16. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Majdnem az igaz, mint a normál napozásra, kerüld a napszúrást, védd a bőröd, plusz, hogy a pocakot ne főzd meg, ne legyen sokáig közvetlen napon.

Inkább legyél árnyékosabb helyen, mint napon.

2009. ápr. 16. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatt napozás nélkül is előjöhetnek mindenféle barna foltok, főleg az arcon (nem tudom, mi a neve), többek között ezért sem ajánlják a napozást és a szolit sem. Én tavaly nyáron voltam pockos, napoztam is, nem lettem foltos, a babámnak se lett baja, mondjuk nem is estem túlzásba.
2009. ápr. 16. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,kerülni kell a túlzottan erős napot és lényegében a májfoltokra szerettem volna felhívni a figyelmedet.Napozás során,meg amúgyis,ha ér erős napfény,bizony elő jöhetnek.Sajna nekem is van a homlokomon.
2009. ápr. 16. 15:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, ne pontozzatok le, nem rémisztgetlek, csak leírom, mi volt.

Anyukám is imádott napozni, és senki nem mondta neki, hogy terhesen nem szabad. Az öcsémmel mikor terhes volt, strandra járt és csak napozott meg tusolt, nem fürdött. Az öcsém súlyos betegen született (nem tudom pontosan, mi volt a baja, de többször operálták, csövet ültettek a fejébe, nem fejlődött stb.). Másfél évet élt. Azóta is hallgatom anyukámtól, hogy, ha terhes leszek, ki ne merjek menni napozni. Én is csak ezt tudom neked továbbadni. Különben is azt mondják, hogy nyáron még a szél is fog. Akkor is barnulsz, ha egy árnyas fa alatt üldögélsz.

2009. ápr. 16. 17:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves lányok! Köszönöm a válaszokat, mindegyiket hasznosnak találtam!
2009. ápr. 16. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!