Nagyon "ijeszto" ez az erzes. Szerintetek ez mitol lehet?
Valaki erzett mar hasonlot?
Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok. Par hete a gyomorszaj kornyeken, (neha kisugarzik a melleim koze) szuro eregto erzest erzek. (nem gyomoreges, mert a bor alatt erzem)olyan erzes mintha belulrol valami le akarna "szakadni" (tudom, hogy ez butasag, de ehhez tudom legjobban hasonlitani) Gyakrabban akkor jon elo, mikor lefekszem (az oldalamra) sokszor ejjel is felkelek a fajdalomra. Mintha egy sundiszno lakna bennem, es belem eresztene a tuskeit...A szulesznom azt mondta ez normalis...,1 mondatban elintezve... mikor utoljara talalkoztunk, meg elviselheto volt a fajdalom, de mostmar nagyon nagyon kellemetlen es aggodalommal tolt el... 1 het mulva megyek megint vizsgalatra, viszont addig szuksegem lenne valami tanacsra...mitol lehet,es mit csinaljak, hogy elviselhetobb legyen. Koszi :)
2011. aug. 22. 10:26
1/9 anonim válasza:
Szia, ismerős az érzés, nálam kiderült, hogy epekő!
2011. aug. 22. 10:29
2/9 anonim válasza:
Szerintem pedig gyomorégés, csak már kisugárzik a fájdalom is.
Nekem is leginkább fekve jött elő, mert nagyterhesen már nem zár rendesen a nyelőcső. A torkomban én sem éreztem soha, nem is jött fel sav, csak ott belül mart de rendesen!
Salvus vizet ittál már? Próbáld ki jó az égető érzésre.
De egy próbát megér szerintem a Rennie is.
Amúgy a helyzet az, hogy sajnos tényleg "normális" ez a fájdalom, sokan küzdenek vele terhesen és pl. nekem csak az segített tulajdonképpen, hogy megszültem.
2011. aug. 22. 10:31
3/9 anonim válasza:
Hú, nem gondoltam rosszabbra, pl. epekőre.
Nézesd meg magad akkor inkább egy orvossal.
2011. aug. 22. 10:32
4/9 anonim válasza:
Nekem is volt. Középtájt, és a bordáim alatt is éreztem a fájdalmat. Aztán az utolsó 1-2 hétben már lejjebb volt a baba, akkor elmúlt. Valószínűleg nyomódott a májam. A dokim meg is nyomkodta, mondta, hogy nincs baj.
2011. aug. 22. 10:39
5/9 A kérdező kommentje:
epeko??? bor alatti szuro fajdalom miatt???Nem "szervem" faj, es a hatam sem(persze neha igen mikor sokat setalok stb...gondolom a terhesseg az oka) de ha epeko akkor annak masfele tunete is lenne...az en gondolatom szerint...persze nem akadekoskodom, csak porbalok rajonni mitol lehet.
2011. aug. 22. 10:39
6/9 anonim válasza:
nekem is van ilyen fájdalmam, de nekem már oly annyira fáj hogy sokszor sírok, és biztos hogy nem gyomorégés, mert ez teljesen más fájdalom, néha már a bőrömet letudnám szaggatni. Nem bírim a melltartót elviselni és semmi olyan ruhát ami hozzáért a bőrömhöz ezen a részen, mert nagyon nagyon fáj.
Nekem végül is a gyomorsavam is nagyon nagy az is már szétmart belülről, mostanában elég sokszor hányom ki ezt a savas trutymót, hiába szedek bármit ellene semmi nem segít.
Amikor mondom a védőnőnek és az ismerősöknek, hogy ez nekem nagyon fáj, akkor csak legyintenek egyet és azt mondják, hogy ez természetes.
2011. aug. 22. 10:45
7/9 anonim válasza:
Első vagyok ismét, nálam mint írtam epekő volt, nem gondoltak rá először mert a babára fogták, stb, meg nem is kajálás után jelentkezett , hanem amikor feküdtem és fordultam az oldalamról vagy az oldalamra és olyan érzés volt mintha száz karom kapírgálná a bőröm alatt de úgy, hogy még a lélegzetem is elállt olyankor a fájdalomtól. Akkor derült ki csak amikor egy óriási epegörcsöm lett.Tehát nem azt mondtam, hogy neked epeköved van vagy epehólyag gyulladásod, csak azt, hogy nálam ez a tünet amit írtál mit jelentett.
2011. aug. 22. 10:45
8/9 A kérdező kommentje:
10 :45 os valaszolonak:
persze nem is azert irtam, csak hirtelen megijesztett es megmondom oszinten nem is gondoltam, hogy akar epeko is lehet. Ha megkerdezhetem, utana mi tortent veled? Hogyan vettek eszre, hogy ez megsem a baba miatt van?
2011. aug. 22. 10:49
9/9 A kérdező kommentje:
marmint az epegorcsot is rafoghattak volna, hogy ez termeszetes, a baba miatt, mert terhesseg alatt is vannak gorcsok ugye...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!