Angliában élő kismamák, valaki segítsen, milyen juttatásokra vagyok jogosult akár már most, vagy miután megszületett a baby?
Szeretném leírni, hogy nem azért teszem fel a kérdést, hogy lehúzzam az államot. Mert beírtam már fórumra, ott rögtön azzal jöttek nekem, hogy csak a pénz érdekel.
Engem csak az érdekel, hogy hogy fogunk megélni, mikor a pici megszületik, miket vehetek igénybe.
Szia.Linkelos vagyok.Mi is egyutt elunk a parommal se az o fizetese se az enyem nem minimalber igy kapunk Child Benefitet(csaladi)20font hetente.Child Tax Creditet ha minden igaz kapunk majd 10fontot hetente(az elozot elutasitottak,nem mondtak meg miert)
Nagyon megszigoritottak a rendszert es meg fogjak is a multkori lazadas miatt igy semmi jora ne szamitsatok.
Bar egyebkent nem igazsagos rengeteg adot befizettunk mar a 6ev alatt amiota itt vagyunk es magyaran mondva sz@rnak a fejunkre.
Ne ertsetek felre termeszetesen nem azert szultem h tobb penzt kapjak de akkor is felhaboritonak tartom azt mikor valaki nem dolgozik itt(lsd sogornom kapott havi 350fontot) es lehuzza az allamot,aki meg tisztessegesen dolgozik az meg oldja meg ugy ahogy tudja.
Jo babavarast.9hos kislany anyukaja
Akkor csak ezt a kettőt fogjuk mi is kapni szerintem. A child taxot, meg a child benefitet.
Én 3 és fél éve dolgozom itt, mi nem vagyunk házasok.
Igen elég durva, hogy csak ennyi. Még a fizetésem teljes összegét se kapom meg akkor, ha 128 plusz 20 +10 font.
Akkor az angolok miért szülnek 4 gyereket, már 16 évesen elkezdik. Mondjuk ők biztos több pénzt kapnak mert angolok.
Még azt megkérdezhetem mit fogtok csinálni ha letellik a 33 hét fizetett hét.
33 hetes kismama, tőled kérdem, meg persze a 9 hós kislány anyukájától is? :)
Mert utána még azt a 128-at se adják, ti hogy oldjátok/oldottátok meg ezt?
Szia.Nekem Junius kozepen letelt a Maternity Leave-m.Maradtam itthon azert nem megyek vissza dolgozni hogy a bolcsi elvigye a keresetem.Nehezebb igy de meg oldjuk.Bar meg a Child Tax Creditre is varni kell,pont ma hivtam oket meg folyamatban van.........
Szombatonkent fogok dolgozni csak meg azt nem tudjuk mikortol.
Mi a párommal magyarok vagyunk mind a ketten, így magyar állampolgár lesz, vagy angol? Megvan a páromnak a letelepedési engedélye, azt olvastam, hogyha az megvan akkor lehet angol a baba.
Ti mit gondoltok?
Szia
en ugy tudom hogy a maternity leave az osszesen 39 het. legalabb is nekem ennyit fognak fizetni. sot cegtol is fugg hogy ok hogy fizetnek. nekem pl a ceg az elso 12 heten 100%ban fizeti mert tobb mint egy eve naluk dolgozok. utana ha nem tevedek a 26. hetig a fizetesed 90 vagy 70%-at. majd az utolso 13 hetben azt a 128 fontot vagy mennyit amit mar elottem is irtak.
Baratnomnek tavaly szuletett a kislanya es iden koltoztek 2 szoba nappaliba a parjaval. ok sem hazasok es megkaptak a housing benefitet is. en ugy tudom az is jar ha megigenyled es ha a parod nem keres nagyon sokat. amit a maternity alatt kapsz az en ugy tudom nem szamit keresetnek.
A bolcsi igen nagyon draga tobb mint 200 font hetente. ha jol tudom erre is jar tamogatas az onkormanyzattol ha megigenyled. gondolom fugg az anyagi helyzettol hogy mennyit itelnek meg ha beleesel egyaltalan. De ha tudsz valakit aki tud vigyazni a kicsire en javaslom, hogy maximum 20 oraban menj vissza dolgozni, mert az nem befolyasolja a benefiteket.ha elmesz a councilhoz vagy a jobcenterbe vay a citizen advise-ba ott segitenek neked a benefitekkel kapcsolatban. elmondanak mindent meg esetleg segitenek megigenyelni is.
A baba pedig magyar allampolgaz lesz mivel mind a ketten azok vagytok. csak akkor kapja meg az angol allampolgarsagot ha valamelyikotok megszerzi, vagy ha jol emlekszem akkor 10 evet kell itt elni a gyerekkel. ebben a helyzetben csak neki tudod megigenyelni az angol utlevelet, nektek nem jar.
pontosan en sem tudok mindent mert meg van 3 hetem szulesig es meg nem igenyeltunk meg semmit sem, majd ha a baba megszuletett akkor fogjuk intezni a dolgokat.
37hkm
Szia 08-31 23:37
Nagyon szépen köszönöm, hogy ezeket leírtad nekem.
Én már annyit tudok, hogy az első 6 hétben kapok 208 fontot, utána 33 hétig 128-at.
A többit pedig jövöhéten szerdán fogunk bemenni a councilba és megkérdezzük.
Aztán mikor megszületik megigényeljük a child taxot, meg a housing benefitet.
Jó egészséget, és jó babázást, nemsokára már szülni fogsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!