Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már olyan valakinek,...

Volt már olyan valakinek, hogy csak az egyik lába dagadt meg?

Figyelt kérdés
22 hetes terhes vagyok.Pár napja egyre jobban bedagad a lában de csak a bal.Ez lehet-e toxémia vagy valami más?
2011. aug. 21. 10:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekem az elsővel a 36. hét után kezdett dagadni az egyik bokám.

Ha csak napközben dagad,reggelre lemegy,akkor szerintem ez nem toxémia,de azért kérdezz rá a védőnődnél!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

2011. aug. 21. 11:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem is jobban dagadt az egyik lábam, a terhesség végén, de szerintem 22 hetesen ez még nagyon korai. Én a helyedben felhívnám az orvosom, vagy bemennék az ügyeletre. Nem biztos hogy normális ez a dolog. Jobb utánajárni. Fájni nem fáj? Csak dagad?
2011. aug. 21. 11:34
 3/13 anonim ***** válasza:
Ez simán lehet rombózis,irány az ügyelet!!!(Tudom miről beszélek,én is emiatt szúrom magam) Nem meleg az a lábad,amelyik dagad?
2011. aug. 21. 15:42
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem is a bal lábam dagad jobban. Reggelre lemegy. Szerintem a melegtől van. Napközben igyekszem felpockolni!
2011. aug. 21. 20:51
 5/13 A kérdező kommentje:
Trombózis.El kellett mennem az orvoshoz,mert úgy bedagatt.Olyan orvost kaptam az ügyeleti érsebészeten aki azt mondta,hogy még nem ad semmit csak polcoljam fel,majd jővő héten addig idegeskedhetek,hogy ne legyen baj.
2011. aug. 23. 09:57
 6/13 anonim ***** válasza:

Én írtam a trombózist.Nem kaptál heparint?Nem tartottak bent?Jobb helyeken nem engednek haza,és szigorú fekvés pár napig.Nem csináltak semmit?

Egyébként sjnálom,hogy igazam lett:(

2011. aug. 23. 13:08
 7/13 A kérdező kommentje:
Semmit nem kaptam csak azt mondták,hogy szigorúan feküdjek és ha mégis mennem kell valahova fáslizzam be.Na gondolhatod,hogy nem merek felkelni.Kedden kell vissza mennem.
2011. aug. 23. 17:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Hát ez elég érdekes,hogy úgy mondjam.Reméljük legközelebb egy értelmesebb dokit fogsz ki. A véralvadásgátló a minimum,különben mi a fenétől fognak a rögök feloldódni?Majd írd meg,mi volt kedden,kíváncsi vagyok.
2011. aug. 24. 07:21
 9/13 anonim ***** válasza:
Csak annyit szólnék hozzá, hogy a rögök nem a véralvadásgátlótól oldódnak fel. Az csak megakadályozza az újabbak kialakulását. A szervezet maga termel olyan anyagot ami oldja a vérrögöt, ami meg megmarad az beépül a kötőszövetekbe (szervül) és nem tud leszakadni. Amíg ez nem történik meg (ált. 2-3 hét) addig leszakadva a szívbe vagy a tüdőbe kerülhet és ott embóliát okozhat. Ennek megelőzésére fontos a fekvés.
2011. aug. 24. 09:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Biztos az utolsónak van igaza,nem vagyok orvos,csak többfelől érintett.Errefelé az orvosok szoktak adni heparint trombózisra.De úgy látszik,orvosa válogatja ezt is. De szerinted kedves utolsó,akkor ez szakszerű és elegendő volt?nem kellett volna megfigyelni pár napig,vagy legalább tájékoztatni hogy mi várható később?Nem kötözködöm,tényleg érdekel.
2011. aug. 24. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!