Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt kismama, aki Miskolcon...

Van itt kismama, aki Miskolcon a Megyeiben szült, vagy fog szülni?

Figyelt kérdés
Nincs kitől tanácsot kérjek, hogyan mennek ott a dolgok. Mit kell/lehet bevinni babának és mamának, stb. Köszi előre is a segítséget!
2011. aug. 18. 09:40
 1/9 anonim válasza:

Szia!

Én 3× szültem ott, utoljára 2008-ban, de nem hiszem, hogy nagyon változtak azóta a dolgok.

A babának pelenkát vigyél be, mert kevés az amit ott adnak, meg esetleg még egy pár textilpelusra lehet szükségetek.

Magadnak a tisztálkodócuccokat, meg betétet, papucs, köntös. Hálóinget adnak. Meg még evőeszköz, pohár kell.

Érdemes két pakkot készíteni, az egyikbe azokat tedd amit a szülőszobára be akarsz vinni (papucs, törölköző, tusfürdő, wc-papír....) a másikba a többi dolgot.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de írj nyugodtan, hogy még mire vagy kíváncsi.

2011. aug. 23. 16:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én holnap lesz 5 hete, hogy a megyeiben szültem...én is utána érdeklődtem milyen a megyeiben szülni, szinte minden ismerősöm el volt hülve, hogy hiába a Semmelweisbe tartozom, a megyeiben fogok szülni, gondolhatod mit éreztem, még az elején el is játszottam a gondolattal, hogy orvost váltok...de rájöttem, hogy a dokimban bízom, orvost választottam nem kórházat...és a szülés ...én olyan mértékben meg voltam elégedve, hogy a korábbi félelmeim simán elillantak... le a kalappal a megyei szülésznői, orvosai, csecsemősei és a gyerekágyas osztály nővérei előtt, mindenki hihetetlenül kedves volt ( jó volt 1-2 csecsemős, akitől az ember nem szívesen kérdezett, de vártam egy új műszakot, és biztos találtam olyat aki szimpi volt, de hangsúlyozom, hogy 1-2 olyan volt, és egyébként megértem őket, ilyen fizuért én sem biztos, hogy vigyorogva járnék dolgozni)szóval a szülőszoba , azt hiszem, hogy 4 ágyas...és olyan mindha ilyen kis boxok lennének kialakítva, tehát nem csak egy paraván...külön van egy előkészítő is , ott kapod a beöntést , meg a borotválás is ott van, a zuhanyzó és az előkészítőben van, ahol magadra hagynak...:-)A szülést követően 2 órát még lent leszel a szülőszobán, utána visznek fel a gyerekágyas osztályra az 1 emeletre, a babát már egyből megkapod ellátásra :-) amit itt tudni kell, hogy a babának nem adnak popsikrémet, popsitörlőt, ezeket mindenképpen vigyetek, meg pelust is, mert napi fejenként 3 jár, és 2-eset adnak, ami tekintettel az én 48cm, és 2700g babó,ra nagy volt...illetve amikor én voltam, akkor hiány volt sebhintőporból és gézlapból is a köldökcsonkra érdemes azt is vinni, kárba nem vész, mert utána fel tudod otthon használni...amit még érdemes vinni, ha van fejőgéped, mert ha megindul a tejed, garantálom, hogy nem akarod majd kézzel fejni, én majd bele döglöttem 25 ml 45 perc alatt, ja és szólni kell, hogy segítsenek megmutatni, hogy kell a cicit maszírozni, meg fejni (még egy jó tanács, ne aggódj a pici súlya miatt, hogy evett e eleget , nem fog e besárgulni, mert ha esetleg sokat fogy szólnak, és mennek minden etetésre,én beparáztam 2 nappal hazamenetel előtt, hogy biztos nem eszik eleget és nem fognak hazaengedni) ja és ne rémülj meg a szülést követő 2-3 nap a hormonszint hirtelen lecsökken,ezért gyakran látsz síró mamákat, mindenkit elér, engem is pedig én laza voltam...a szobára visszatérve egy olyan szoba van ahol 4 ágy van, a többi szoba 2 ágyas, és teljesen szeparált a kisebbségtől, tehát 2 ajtó és egy aula választ el tőlük, semmiképp nem futsz össze velük...neked hálóingre nem lesz szükség, mert azt adnak, ill. nem lehetsz sajátban, amit még javaslok, szoptatós melltartó, WC ülőke takaró, betét vastag, legjobb a Tena, eldobható bugyiból kb 3-4 db.érdemes még vinni a homeopátiás Urtica Urens bogyót, 650 Ft körül van, és segít a tejserkentésben, akkor ha természetes úton szülsz, akkor ha gátmetszésed van (vszeg lesz, szerintem mindenkit vágnak) akkor napi 2x van gátseb kezelés, az jól fog esni, hűsíti egy időre...hát hirtelen más nem jut eszembe, de írj, ha még van valami konkrét kérdésed...ja még egy hogy sajna senki nem jöhet be a gyerekágyas osztályra, látogatási időben becsukják az üvegajtót, azon keresztül lehet megmutatni, úgyhogy ha apás szülés lesz ne mulasszátok el az alkalmat, hogy apa megfogja a kicsit, mert nálunk fogadott szülésznő volt, ilyenkor apukának illik hazavinni őt, ha éppen nem műszakos, és így apa lemaradt a lehetőségről, szörnyű volt 4 napig a kezébe sem foghatta, holott ő vágta el a köldökzsinórját... hát ennyi. Olyan könnyű és gyors szülést kívánok , mint amilyen az enyém volt!

2011. aug. 24. 09:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Még annyit kell tudni a megyeiről, hogy nincs meg alternatívaként az EDA fájdalomcsillapítás gyanánt, fenékbe szurit lehet kérni, meg gázt...mondjuk szerintem nem is baj, de ha te úgy számoltál hogy EDA-val szülsz, akkor jobb ha már most felkészíted magad, de nem volt szörnyű anélkül sem, szerintem simán ki lehetett bírni... :-)
2011. aug. 24. 10:12
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon köszönöm a segítséget, igazán részletes képet kaptam. Kérdésem még biztos lesz, csak még össze kell szednem a gondolataimat. úgyhogy ha nem gond, foglak zaklatni :-)

Jó babázást és jó egészséget addig is.

34+3h km.

2011. aug. 24. 16:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Várom a "zaklató" jellegű kérdéseidet! :-) Van egyébként fogadott orvosod vagy szülésznőd?ha igen, akkor ki?
2011. aug. 26. 14:42
 6/9 A kérdező kommentje:

Fogadott orvosom van(dr. Dienes), szülésznőt nem hiszem, hogy fogadunk.

Te kinél szültél?

2011. aug. 27. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Dienes, ő jó fej...amikor szültem ügyeletes volt, odajött gratulálni :-) Meg a szobatársam is nála szült és többször feljött a gyerekágyasra( pont mindig mikor szoptattam :-) Az én dokim Dr. Sándor Zsolt...ő is jó fej, bár hangulatember, előfordul ,hogy savanyú kedve van, de van mikor meg humorkodik :-)De rettentő jó szakember, mikor már egy volt Pesti dokim lemondott a picimről, ő akkor sem adta fel...(ikreket vártam, a 7. héten az egyik elment és azt mondták a másik sem fog megmaradni)...ha még lesz kérdésed, várom őket! :-)
2011. aug. 28. 10:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Írtam Neked priviben!
2011. aug. 31. 20:04
 9/9 anonim válasza:
Van egy ágyas szülőszoba is a megyeiben, én abban szültem mindhármat;)
2011. szept. 1. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!