Megmaradhat a vállalkozásom?
bocsi, ha belekontárkodok, lehet, hogy hülyeséget mondok. Én romániai vagyok, most csinálunk a férjemmel új céget, én leszek az adminisztrátor (ügyvezető), egyébként gyesen vagyok és útban a kistesó. Nálunk úgy van, hogy mivel az adminisztrátori titulus nem fizetésköteles, bárkiből lehet. Csak akkor van gond, ha az adminisztrátori megnevezésen túl van konkrét betöltött funkciód (PL. vezérigazgató v. egyéb). Egyébként nálunk sem szabad gyes alatt dolgozni, ebbe mégsem köt bele senki. Max. átalakíttatod a cég alapító okiratát, a betöltött állást pedig rásózod valakire (férj, anya, anyós), így továbbra is te számlázol, meg te dolgozol, de a neveddel nem tudja senki kapcsolatba hozni az elvégzett munkát. Ezt megkérdezted? Lehet, hogy nálatok is így van.
Még egyszer bocsi, ha hülyeséget írtam, de hátha segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!