Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem vagyok 18, csak közel...

Ha nem vagyok 18, csak közel vagyok jozá, és kiderülne, hogy terhes vagyok, akkor a szülővel közölné az orvos?

Figyelt kérdés
17 vagyok, közel a 18-oz. nem vagyok terhes, de ha az lennék, akkor elmondaná a szülőnek az orvos? Azt tudom, hogy a szülői aéáírás kell az abortuszhoz, de ha meg aarnám tartani, akkor a szülőkkel közölnék, vagy rámhagynák, hogy amikor én akarom akkor közölném velük?!
2008. márc. 4. 20:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az orvost köti a titoktartás.

Én 16 sem voltam még, mégsem szólt senki a szüleimnek (mi sem)

2008. márc. 4. 20:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg akkor kell értesíteni a szülőt, ha a szülés várható időpontjában sem töltöd be a 18-at. Más kérdés, hogy néha amúgy sem szól az orvos a szülőknek, saját megítélése szerint.
2008. márc. 4. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre énis kiváncsi lennék, mert barátnőm még 17 sem volt, mikor szült. Igaz, a szülei alkoholisták, de szerintem senki nem szólt nekik...

Szerintem a nőgyógyász nem szól, a szülészeten nem tudom, hogy van-e valami kötelességük jelenteni, de talán nem.

De azért még várj a babával pár évet, nem fogod megbánni, hidd el.-)

2008. márc. 4. 20:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Iga, hogy elég felkészült egy 17 éves lány. de viszont ha arról az oldalról nézzük, hogy egy életünk van és bármikor meghalhatunk. ki szeretném használni ezt az egy életemet. Lehet én látom rosszul a dolgokat. eddig ugy voltam hogy szeretnék. de mivel nem vok 18 nem akarom megkockáztatni, hogy kényszerítsenek az abortuszra (már ha megteheti a szülő).
2008. márc. 4. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem köteles szólni a szülőnek a doki,és nem kötelezhetnek az abortuszra sem,de fogadj meg valamit és hidd el nekem is voltak hullám völgyeim ilyen idősen,volt,hogy úgy éreztem nekem kell egy baba ,mert lekések valamiről,aztán két hónap mulva már úgy nyilatkoztam ó majd talán pár év mulva.CSak azért mert esetleg nem tudod mivel lekötni magadat azért ne vállalj babát és igazuk van az előttem szólóknak,hogy ráérsz pár év mulva.Gondold át mi van ha az apa nem vállalja és esetleg a szüleid sem úgy fogadják,tudod a kicsinek biztosítani a biztonságot,lesz elég kereseted amiből megéltek ketten,pár év mulva oviba kell járatni ,iskolába -tanítattni és akkor még nem beszéltünk az egyéb dolgokrol,orvos,ruha ,étel stb..tudod ezeket önerőből biztosítani.Hidd el akkor szabad csak ekkora felelősséget vállalni,ha van melletted egy megbízható partner és ezeket az alap dolgokat biztosítani tudjátok neki anyagilag-és sajnos a mai világban nem elég csak a szeretetre hivatkozni.te sem akarhatod,hogy később esetleg egy fiatalkori meggondolatlanságból a gyereked vágja a fejedhez,hogy miattad nem lehetett belőle több ember.Szóval a baba nem egyszerű dolog.Irtó felelősség.Ha van biztos munkahelyed,jó bejelentettséged és tisztában vagy azzal ha elmégy szülni mit tudsz neki megadni a későbbiekben és úgy döntessz tudsz neki olyan jövőt biztosítani amire azt mondod 3 vagy 5 vagy 10év mulva is megy akkor vállald csak be,ha nem akkor inkább addig képezd magadat,tanuljál ,hogy ha itt az idő legyen szakma a kezedben amihez nyulni tudsz ha megszorulsz egy gyerek mellett éstörténjen bármi egyedül is fel tudod nevelni.Remélem segítettem egy kicsit,de hidd el nem vagy lekésve semmiről és ebben az esetben ne dönts úgy,hogy carpe diem,mert egy életre megbánhatod a döntést és egy pici életet meg ne bűntess a te döntéseidért.Kívánom,hogy találd meg a legjobb időpontot egy babához.Egy 21hets kismama..és kb 10év van köztünk mégsem érzem úgy,hogy öreg vagyok és lemaradtam valamiről eddig:)
2008. márc. 4. 21:34
 6/8 A kérdező kommentje:
De éve óta együtt vvagyunk a barátommal, és tavaly nyáron KÖZÖSEN döntöttünk. De egyre biztosabb, hogy a 18-at megvárom.Lehet, hogy nem gazdaságban nőne fel, de mindene meglenne ami csak kellhet...
2008. márc. 5. 05:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 19 évesen szülte meg a bátyámat,21 évesen engem:-)pedig akkor még elég zord idők voltak,ma már minden lényegesen könnyebb..ha ugy érzed vágj bele, és kívánom,h boldogságban,egészségben,anyagi szükölködés nélkül fel tud nevelni!

29 éves 19 hetes kismama

2008. márc. 5. 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igy ismeretlenben nem lehet azt tanacsolni hogy szulj vagy ne szulj babat. mindenki masmilyen vannak korabban es kesobb ero emberek, ha ti ugy erzitek hogy ezt szerenetek akkor vallaljatok. Nagyon egyszeru lenne az elet ha elore tudnank mit fogunk megbanni meg mit nem.
2008. márc. 5. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!