Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most kaptam beutalót a 12....

Most kaptam beutalót a 12. heti (genetikai) ultrahangra. Hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hívjam fel a kórházat, hogy bejelentkezzek? Ki végzi: genetikus vagy nőgyógyász? Ha a saját nőgyógyászomhoz szeretnék menni, azt is lehet? Vagy ez más részleg, és épp, aki ott van aznap, ahhoz kell mennem?
2009. ápr. 11. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az ő ultrahangját el lehet-e fogadni.

Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem előre időpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett.

A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következő UH-k már mind hasi ultrahangok.

2009. ápr. 11. 10:54
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2009. ápr. 11. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem hasi uh volt a 12.heti,Bp. István kórház.Időpontra kellett menni,de jó is mert nem kell fél napig várni.Megnézték a baba méretét,combcsont hosszát,szívét,orrcsontját,és még azt is elárulták,hogy kisfiú.
2009. ápr. 11. 11:10
 4/7 anonim ***** válasza:
ugyanúgy zajlik, mint a többi ultrahang, csak hosszabb ideig tart, mert több mindent néznek. Általában hasi, de ha nem látják jól a babát (pl. túlsúlyos vagy, stb), akkor hüvelyi. De én úgy tudom, a genetikai UH az a 18. hét után van, nem?
2009. ápr. 11. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első genetikai szűrés a 12.héten van,akkor nézik a tarkóredő vastagságot,ebből következtethető az esetleges down-kór.
2009. ápr. 11. 12:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Szonográfus szerintem és kérd a kórházba a genetikai Uh részt.És az végzik aki épp ott van.

Szerintem jobban jársz szonográfussal,mert Ő egész nap ezt csinálja és látott már sok esetet.

Én túlsúlyos vagyok és már a 9.héten az UH-n hasival néztek és látszott minden szépen.

2009. ápr. 11. 13:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon izgatott lettem....
2009. ápr. 11. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!