Valaki tapasztalt hasonlót? Nagyon megijedtem! Bővebben lent!
Figyelt kérdés
Már harmadjára érzem az elmúlt két hétben, mindegy, hogy állok vagy ülök, de iszonyatosan elkezd tolulni a fejem. Olyan szinten, hogy szinte elkezd égni az arcom, meg a füleim is. Mintha tele jönne vérrel. Aztán meg elkezd izzadni a kezem. Az első alkalommal úgy folytatódott, hogy fekete pöttyök jelentek meg a szemem előtt, gyorsan le is ültem, aztán elmúlt. Mi lehet ez? Járt így valaki? Félek, hogy baj lehet! A dokim meg szabin van 22-ig :( Jah és közben szédülök is ám rendesen. 31+4h km.2011. aug. 4. 12:00
1/8 anonim válasza:
Beszélj a védőnővel, méresd meg a vérnyomásod. Lehet, hogy magas, attól lehetnek a fekete pöttyök.
2/8 anonim válasza:
Szerintem ez magas vérnyomás!!! Méresd meg a védőnővel/háziorvossal/ismerőssel akinek van vérnyomásmérője!!!
3/8 anonim válasza:
A tünetek, amelyeket leírtál tökéletesen illenek a hirtelen kiugró magas vérnyomásra. Mindenképp rendszersen mérned kellene a vérnyomásod, és akkor is, amikor ez jelentkezik. A gyógyszertárban kapni automata mérőt, még ha nem is halálpontos, +/-5 még belefér, mert úgy is nagyságrendileg fontos ezt tudni. Mindenképp mérd, napszakonként, legalább napi3x. Ha az eredményeket megmutatod az orvosodnak, néhány nap távlatából már tud mit mondani róla. Semmiképp ne hanyagold el! L27eü-s.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, én is magas vérnyomásra gyanakszom. eddig az volt a gond, hogy túl alacsony volt, de mióta beléptem a 3. trimeszterbe fentebb ment, csak sajna a perem nem igazodik hozzá.
Van itthon mérőm, szoktam is mérni, de most az ijedtségtől nem tettem meg.
Gyorsan ledőltem, mert nem tudom ilyenkor mi a helyes teendő, mozogni, vagy nyugalomba lenni inkább.
Lehet a baba is nyom valami ideget, na meg hát ez az időjárás...mióta terhes vagyok, frontérzékeny lettem sajnos.
2011. aug. 4. 12:24
5/8 anonim válasza:
szia nekem is ez volt !!!es eloszor aszt mondtak hogy egy kis szedules az nem art de kiderul hogy kialakult a terhesegi cukorbetegseg!!es amiota dietazik azota jobban vagyok eloszokot meg fordulni de nem anyira !!es aszt mondta a doki hogy hirtelen le esik a cukrom!!32hetesen derult ki!!24hetesen nem volt semmi a leleten!!39+2hkm
6/8 anonim válasza:
Ha leesik avércukor, annak nem ilyen tünete van, hanem gyengeség, lábremegés. Én is cukorbeteg voltam, apukám is az.
Tipikus "hirtelen felmegy a vérnyomás" tünet.
7/8 A kérdező kommentje:
Na de mitől megy fel hirtelen a vérnyomásom, pláne ha nyugalmi helyzetben vagyok. A baba megnyom valamit? Mert akkor mi lesz még a hátralévő időben, hisz még most fog csak nőni. Egyébként az előbb megmértem a vérnyomásom, 108/73/114 volt. Ez sztem totálgáz párosítás...
2011. aug. 4. 15:14
8/8 anonim válasza:
114-es pulzus kicsit magas,de terhesség alatt nem gáz. Hasonló volt nekem is mindkét terhességem alatt. Szüléskor értem el az ideális vérnyomást 120/80-at:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!