Ilyen esetben is érvényes az orvosi titoktartás, ugye?
Ma voltam a nőgyógyásznál, számításai szerint 8+2 hetes terhes vagyok. Megkaptam a szükséges papírokat, és mondta, hogy keressem fel a védőnőt és a háziorvosomat.
Na itt a probléma. Háziorvosunk "sajnos" jó viszonyban van a családommal is, némelyik viszonylag közeli rokonommal kifejezetten baráti a viszonya, még az is elmondja nekik, ha egy szimpla nátha miatt megyek el hozzá. Mindig visszahallom...
Férjemmel úgy döntöttük, hogy a terhességem 12. hetéig nem mondjuk el senkinek sem a "mi kis titkunkat", de eddigi tapasztalataim alapján a háziorvosunk rögtön elmondaná ezt is!
Tudom, hogy van egy olyan lehetőség, hogy átmegyek másik orvoshoz, de azért ezt nem szeretném, alapvetően elégedett vagyok vele.
Mit tegyek? Szimplán kérjem meg, hogy ne mondja már el a rokonaimnak, vagy rögtön hozakodjak elő az orvosi titoktartás dologgal??? Az olyan "fenyegető fellépés" lenne nem?
Amúgy babonából akarunk várni a 12. hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!